Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Kde jsou dobré zprávy?

11. 3. 2008
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Z řady důvodů nejsem zrovna příznivcem zajištěných fondů, i když bych je ani šmahem nezatracoval. Minimálně z výchovných důvodů jsou ale podle mého názoru pro začínající investory lepší než peníze na účtu v bance. Byť některé spořicí účty nyní úspěšně konkurují fondům peněžního trhu. Některé investiční certifikáty jsou pro současnou dobu určitě vhodnější. Troufám si ale tvrdit, že provzdělanějšího investora. Navíc mám faktickou poznámku, pokud skutečně lze dosáhnout u zmíněných certifikátů s minimálním rizikem zisku, který uvádíte, je s podivem, žepodobné instrumenty dávno nevytlačily jiné. A to nejen v ČR, kde jsou investice do certifikátů dál prakticky v plenkách. Ještě k onomu P. S. Pokud jsem to správně pochopil. Taky jsem si to ověřoval, zda nejde o překlep. Neeexistuje jen index S&P 500, ale také S&P 600 nebo i S&P 400. Cituji, co jsem našel: jde o index firem s malou tržní kapitalizací od 300 mil. do 2 mld. USD.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobrý den, bude mít Partners k dispozici někdy taky pro své klienty zprostředkovat samotné akcie, certifikáty, investice do komodit a jiné investiční nástroje, než jen podílové fondy? Jsem si jist, že klienti, kteří už pseudoinvestoři jsou a úspěšně projdou investičním dotazníkem, budou o tyto produkty mít zájem. Díky.

Nahlásit

-
0
+

Rekl bych to takhle, kdo nechce prilis riskovat, tak ma dnes diky zvysene volatilite na trhu spoustu zajimavych prilezitosti jak s minimalnim rizikem dosahnout uspokojiveho zisku (cca 10% p.a.) jen v samotnych bonus certifikatech. Kdo je jeste vetsi konzerva, muze sahnout po discount certifikatech, kde se da zhodnoceni cca 6-7% temer garantovat. O zajistenych fondech bych vubec ani neuvazoval, nejsou zajimave.Ale je treba samozrejme vybrat vhodny instrument i podkladove aktivum. Vyber stylem "hod sipkou" muze byt smrtici.P.S. Urcite S&P 600??? ;-))

Nahlásit

-
0
+

Vsadím na další pokles nemovitostí v USA a růst problémů bank, zejména v USA.Z dlouhodobého hlediska budou výnosy US trhů v nejbližších 10 letech podprůměrné, poku vůbec nějaké.Dlouhodobé cykly DJIA spojené se změnami P/E jsou následující:1942-1965 - růst indexy, růst P/E z 9 na 231966-1981 - stagnace indexů, pokles P/E z 21 na 91982-1999 - růst indexů, růst P/E ze 7 na 422000-20?? - stagnace indexů, pokles P/E z 42 zpět k 10 nebo i pod 10.Angličtině znalým čtenářům doporučuji následující analýzu společnosti Crestmont Research:http://crestmontresea rch.com/pdfs/Stock%20Truth%20P Es.pdf

Nahlásit

-
0
+