Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Nejen akcionáři plačte

28. 3. 2008
7 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Dobrý den, projíždím server a články, takže ještě jednou po čase reaguji. Obávám se, že pokud stát skutečně chystá zrušení časového testu u investic do cenných papírů, nebude si chtít nechat ujít ani tyto daně. Podobné tendence jsou ostatně zřejmé v celé EU, najmě v sousedním Německu. Američané, pokud vím, zdaňují výnosy cizím investorům již nyní.

Nahlásit

-
0
+

Souhlasím, že něco takového je nepřípustné.Ale, z trochu optimističtějšího pohledu, investic v zahraničí se to ani trochu nedotkne, že? Tak stačí pouze přesunout všechny své investice na zahraniční trhy.Např. zlaté akcie na Amerických a Kanadských burzách za to stojí.

Nahlásit

-
0
+

To je laciná politika. Podepsali se na tom poslanci napříč politickými stranami. Vše údajně na objednávku PPF.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ostuda to je. Samozřejmě ani ne tak samotný squeeze out, ten existuje v EU či jiných civilizovaných zemích snad všude. Ale způsob, jak se připravoval onen zákon a co obsahuje. Ve spojení s rychlostí a kvalitou našich soudů, a také tím, kdy se vůbec vyplatí se soudit, je to smrtící zbraň.Jinak myslím, že tuto skvělou právní normu prosadil exposlanec ODS Vladimír Doležal.

Nahlásit

-
0
+

Squeeze-out je prostě ostuda. Něco takového v právních řádech slušných zemí neexistuje. Jsem velmi roztrpčený.

Nahlásit

-
0
+

Tohle bohužel neschválila vláda, ale k novele zákona o dohledu nad finančním trhem to přilepil poslanec ODS Suchánek (pokud si dobře pamatuji) a sněmovna jeho pozměňovací návrh i přes velmi silné protesty ministerstva financí přijala. Myslím, že žádná zodpovědná vláda by nikdy žádný podobný návrh nepředložila.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dneska jsem se to dočetl v Hospodářkách a zkazilo mi to náladu. Taková vláda co tohle schválila si zaslouží jediné - defenestraci.

Nahlásit

-
0
+