Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Jak investovat do zlata?

15. 4. 2008
53 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

moze prosim moderator opravit predchadzajuci prispevok ? nejako Vam tu na Finmagu nefunguju odkazy na externe stranky prilozene v komentaroch

Nahlásit

-
0
+

Prikladam komentar o zlate od jedneho sikovneho analytika. Predpokladam, ze Vas zaujme:http://www.cikomodity.c om/index.php?action=trhovy-kom entar&cast=komentar-z lato-a-buducnost-2&co de=7e1062981115Kedsi pozriete starsie komentare, najdete aj dalsie o zlate.

Nahlásit

-
0
+

Tak jsem to neodhadl, o sest tydnu to zlato nestihlo. ;-))Nicmene v clanku jsem psal o 1100 USD za unci, tak uvidime, zda a kdy se dostane na tuto hranici..Osobne jsem zlato na podzim prikupoval a nyni vse prodal. Zisky jsou hodne zajimave. Ackoliv stale predpokladam, ze by zlato mohlo behem tohoto roku vzrust vice (myslim, ze hodnota 1200 neni nerealna), jeho drzeni uz mi nyni neprijde tak atraktivni. Cena nad 1000 USD za unci uz pro me neni "levna". Takze prostredky nyni pouziji radeji jinde. ;-).Jan TraxlerFINEZ Investment Management

Nahlásit

-
0
+

Pane Traxler, to jste založil velký hedgeový fond a začal jste zlato ve velkém kupovat? Nějak nemůžu uvěřit tomu co se stalo v průběhu několika hodin :-))

Nahlásit

-
0
+

Jen s tim zlatem to zatim nejak nevychazi. Hlavne me zarazi, ze kleslo pod 800 USD a celkem vyrazne. Ale nazor jsem nezmenil. Stale verim cene 1100 USD do konce roku.

Nahlásit

-
0
+

Pane Pařízku, pokud se jedná o článek, tak dle mého názoru je napsán kvalitně. Autor odpovídá na dvě základní otázky tj. proč a jak investovat do zlata a vše podpírá reálnými argumenty-čísly. Na otázku "kde" Vám odpověď nemůže, jelikož si to každý dynamičtější člověk zjistí sám a mohlo by to bráno jako PR zpráva určité společnosti. A investování do slitků je opravdu okrajovou záležitostí. Jinak mléko mám rád, ale pít ho nesmím. Jsem totiž na mléko alergický :-((

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pane Parizku, podruhe a naposledy reaguji... prectete si jeste jednou pozorne cely clanek... mozna pak pochopite, ze skutecne neni o tom, jak a kde kupovat zlate slitky. Ty jsou zmineny v ramci objektivity jen jako jedna z moznosti.Verim, ze se i od Vas napriste dockam objektivniho pristupu.Hezky den

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Originál link je zaheslován, proto jsem vkládal tímto způsobem.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

ZAČÁTEK KOMENTÁŘE EDA STEERA:What a day it was!Shortly after Sydney opened, and for no reason that most people would understand, the bids just disappeared in gold and silver. Gold got off relatively scot-free...but silver took it right in the neck. In less than an hour it had fallen $1.40...and three hours later it was down about a $1.70 in total. This is only the second time that the precious metals have been hammered in the Far East markets. Both happened this week. Although things improved during London trading...shortly after the Comex opened, both metals hit their highs of the day and it was downhill from there right into the Globex close.In Thursday''s trading, gold open interest rose 2,381 contracts...and silver open interest rose as well...up 1,445 contracts. On Thursday, gold was down about $20 and silver was down about 60 cents. Open interest should have been down again, but wasn''t.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

As far as the Commitment of Traders went, it wasn''t anything like I expected, as almost nothing happened in silver. Despite the massacre in the silver price, the tech funds only sold 908 long contracts and added 266 contracts to their short positions...so they improved by an underwhelming 1,174 contracts. That''s nothing at all! The bullion banks/''8 or less'' traders in the Commercial category improved their position by adding 6,342 longs, but also increasing their short position by 1,531 contracts, for a net improvement of 4,811 contracts. A lot of the action was in the small traders category where they shed 1,599 long positions and added 2,038 contracts to their short position. The big surprise was the lack of movement in the Non-Commercial long position. This is the category that the bullion banks were definitely gunning for, and almost nothing happened. Normally this is the first category to cave in. Not this time. The current COT report is linked here.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

In gold, everything turned out almost exactly as Ted Butler thought it would. The Non-Commercial category coughed up 33,215 longs and the bullion banks covered 44,004 shorts. The small traders pitched 6,179 longs and went short an additional 3,857 contracts.So, was there anything withheld from this report? In gold, everything seemed fine. But in silver, it stinks to high heaven. The numbers should have been much better than this. Once more we''ll have to wait another week until the COT next Friday.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

In gold news, I see that everyone''s ''friend'', Goldman Sachs, has slashed its forecast on gold prices. This is the second time they''ve changed their forecast this year. How long will it be before they have to revise it upwards again? Not that long I would think. The US Mint announced that it has suspended production of gold eagles until further notice, and is not accepting new orders from dealers. August is only half over and gold eagle sales have exceeded all other months by a wide margin. As I reported on Thursday night, everything was fine with my bullion supplier. Then yesterday (Friday) he told me that despite record orders again...every one of his Canadian and US suppliers had no product for him. He can get some gold, but he''s basically out of business in silver. He said that by early next week, virtually all North American bullion sales will have ground to a halt, as nobody has anything to sell. I hope you have your bullion, because now that the pipeline is empty, it will be virtually impossible to refill.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

My first story of the day is about exactly that. Here''s an article by the legendary Franklin Sanders. It''s entitled "Either This is the Greatest Silver and Gold Buying Opportunity of All Time, or the End of a Bull Market". The link is here.The next two stories are a double header from spiegel.de in Germany. Both of them are about the war, pipelines and oil in Georgia and South Ossetia...and both are mercifully short. The first is entitled "Russian Army Clears Out Georgian Army Bases". The link is here.The second bears the title of "Georgia--A Blow to US Energy". The link is here.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Moc pěkný komenář - Ed SteerVkládám plné znění (vkládám od konce na pokračování):My ''blast from the past'' today coincides nicely with a video that''s all the rage right now. Conan O''Brien had a group called Pilobolus on his show late last year, and the video is making the rounds. I thank M. Cheverton who was the first one to send it to me. Turn up your speakers and click here.So...here we sit. The number of people lining up to buy silver bullion of any kind has now swamped all available supply. There is virtually none to be had...and the price has just cratered by $7 in the last month. The dichotomy that exists between supply, demand...and the price...screams of price management! I cannot tell you how desperate the bullion banks are to get out of their precious metals short positions...especially in silver...before this whole thing blows sky high. You don''t have to look any further than the collusive acts of these ''8 or less'' traders to find the culprits. They are shaking the Comex silver tree as hard as they can. The results from the current COT (if they are to be believed) shows that they made almost no progress in the last week. Whatever the powers that be have in store for the silver (and gold) market...we are only a few short weeks away from finding out, as they are quickly running out of time. Options expiry for silver is on the 26th. Can they hold on that long?

Nahlásit

-
0
+

Pane Arsene vaše poznámky svědčí spíše o tom že chcete být chytrý než-li že doopravdy chytrý jste, tady jde o peníze a předpoklad toho, že někdo píše o zlatu a jako do něj investuje může někomu vnuknout myšlenku na základě tohoto článku skutečně investovat, jaké je pak jeho rozčarování když znalosti a zkušenosti autora článku jsou jen o prsa japonské plavkyně větší než potencionálního naprosto nezkušeného investora. Ba co víc je horší tento v tématu článku neznalém autorovi je že si za něj nechává platit. V tom případě lze jen doufat že takovýchto lidí co si jen něco přečtou a na základě toho píší "fundované" ;články není snad mnoho. To je jako kdybyste vy nebo já psal a radil někomu jak investovat do zlato, stříbra nebo mléka. Což je asi Váš oblíbený nápoj. A vaše srovnání o znalosti výroby mléka, nevšim jsem si že bych psal něco o tom , že by traxler musel mít doma výrobnu zlata, ale jestliže píše o tom že výhodný pro drobné investory je mít doma kus zlatého slitku, cihly, nebo prutu tak by snad nějaké zkušenosti s tímto obchodováním jinak ať si experimentuje s penězi sám. A potom články na jakékoliv téma může psát každý.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

U zlata je to podobně,v 11/2004 šlo na max 457,potom dolů a do strany a tuto hodnotu srovnalo až 09/2005 aby vyrostlo na nové max 729,70 a to 05/2006,potom dolů a do strany a max z 05/2006 srovnalo 09/2007 aby vyrostlo na max hodnotu 1032 usd/trojska unce v 03/2008.I z tohoto vývoje předpokládám,že během asi 18 měsíců může cena zlata dosáhnout asi 1335 usd,aby následoval podobný vývoj jak do této doby.

Nahlásit

-
0
+

Na zlato se podívám později,ale co se týče stříbra,jeho cena může eskalovat na 28,72 na základě minulého vývoje během asi 12 měsíců.V 04/2004 byla max cena 8,33,potom klesla a šla do strany,v 11/2005 překonala tuto hranici a dále vystoupala v 05/2006 až na max 15,23,znovu klesla a šla do strany,v 11/2007 překonala znovu tuto hranici aby vystoupala na max 21,34 a to 03/2008 a nyní zase spadla.Mezi těmito max a následným znovu překonáním ceny tohoto max je přibližná doba asi 18 měsíců a od posledního max již proběhlo přes 5 měsíců.Jediné co mě zaráží je,že propad ceny byl asi do 1/3,nyní se propad blíží k 1/2,to je asi dáno tím,že trhy hodně přestřelily ceny nahoru a nyní hodně přestřelují dolů.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pane Pařízku Váš komentář nebyl zrovna vhodný a musím se Jana zastat. Řekněme, že bych se rozhodl napsat článek o mléku jako komoditě, kde bych předpovídal další růst ceny. Brzy bych u článku našel i Váš komentář o tom , že si chcete koupit nezrálé parmezánové kolo, s tím, že ho chcete nechát ve sklepě dozrát a mít to jako investici :-). Také bych se dočkal podobné reakce, kdybych neznal odpověd na otázku, kde mají nejlevnější a nejlepší parmezán? :))

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

No to je otázka, zdali se zlato přehoupne z dnešních 780 dolarů (a medvědí trend stále přetrvává) na 1000. Nejdůležitější asi zde bude oslabování amerického dolaru. Pokud lidé přestanou věřit v americký dolar a bude tedy i stále klesat, tak dají přednost věcem se skutečnou a trvalou hodnotou a tou jsou právě komodity. Návaznost na cenu zlata má taktéž vývoj cen ropy. Pokud ropa poroste, tak se to po několika dnech projeví i na zlatu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ano myslim. Ba dokonce i drazsi. A zrovna zvazuji, jak nynejsiho prudkeho poklesu nasledkem prudkeho posileni dolaru vyuzit. ;-) Vy si to nemyslite, Arsene?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Znam docela dobre ruzne formy investovani do zlata v papirove podobe, jeho fyzicke drzeni me nikdy nezaujalo. Trochu si rikam, jestli jste ten clanek vubec cetl. Pokud ano, tak asi ne moc pozorne.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Také jsem zvědav na odpověď p. Traxlera, já se domnívám, že ano.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pane Traxler, opravdu si ještě myslíte, že budeme mít zlato v roce 2009 za 1000 dolarů/unce? :)

Nahlásit

-
0
+

I přesto Vám děkuji za odpověď. Na základě článku jsem přepokládal, že o tom něco reálně víte. V tom případě však nechápu jak můžete psát o něčem co neznáte, to jste ty informace odněkud opsal?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Děkuji za odpověď a za radu

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Já jsem investoval do mincí. Koupil jsem je zde: http://aurea.cz/Zlaté slitky (zatím osobně nevyzkoušeno) lze koupit zde: http://www.avarrio.cz/

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pane Parizku, omlouvam se, ale v tomto smeru nemohu slouzit. Nikdy jsem netouzil mit doma kus zlata, takze s timto nemam zadne zkusenosti. Jedine, co mohu doporucit, je Google. ;-))

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobrý den pane Traxlere, měl bych zájem o investování do zlatých slitků, můžete mi doporučit nějakého obchodníka a také říct jak se jistí tyto slitky (certifikáty o kvalitě atd.)

Nahlásit

-
0
+

Stanou se akcie velkých zlatých dolů neatraktivními?ANO, je to možné.Důvodem jsou finanční inovace. Investoři, kteří měli zájem participovat na růstu zlata s pákou (a nechtěli investovat do opcí či warrantů) nakupovali akcie velkých těžařských firma zaměřených na zlato, jako je například Newmont Mining.Nedávnou však Deutsche Bank přišla s Exchange Traded Note (ETN) s pákou 2x (ticker DGP). Na rozdíl od ETF jsou zde podkladovým aktivem futures na zlato. To umožňuje dosáhnout onoho pákového efektu.V případě, že by o tento instrument bude mezi investory zájem, nic nebrání emisi podobných instrumentů, ale s vyšší pákou.Proč by v takovém případě investoři měli kupovat akcie velkých firem, když stejného efektu dosáhnou s menším rizikem (zbude jim pouze riziko ceny zlata a krachu Deutsche Bank), zbaví se však provozního rizika spojeného s fungováním jakékoliv těžařské společnosti. Pokud velké těžařské firmy nebudou zvyšovat zisky rychleji, zájem o jejich akci půjde dolů.Na druhou stranu by to mohlo vést k přesunu zájmu investorů na střední a menší těžaře. Vzhledem k jejich výrazně větší provozní páce nejsou výše uvedené nové instrumenty v přímé konkurenci s nákupem jejich akcií.

Nahlásit

-
0
+

Podle mých informací se uptrend u zlata nachází někde ve své druhé fázi.Po skončení současné korekce by měl pokračovat.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+
1/2