Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Edbusy kličkuje

15. 5. 2008
16 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Policii a ČNB se asi opravdu věřit nedá, protože kdyby fungovaly tak, jak mají fungovat, už dávno by firmě Edbusy zakázali podnikat a ohlupovat další klienty. Nakonec to dopadne stejně jako s kampeličkama, H systémem a dalšími. Až se začnou bouřit okradení klienti, nejvíc se bude nadávat na policii a stát, že takové podvodné firmě umožnili podnikat.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Obchodní zástupci Edbusy jsou úplně normální lidi, já jsem s nimi nikdy žádný problém neměla. Moje OZ se ke mně chová jako kdybych byla její vlastní dcera (nemám rodinu). Dala mi i plno oblečení, co jí zůstalo po dětech a poradila mi jak setřást jednoho hajzla, co mě chtěl zabít. Ale to bych tady nerada rozebírala.Prostě jsem nikdy s nikým z OZ neměla sebemenší problém, naopak - jsou mezi nimi velmi chytří a zajímaví, cílevědomí lidi.A to, že se Vám někdo snaží pomoct, a vy ho pak za to osočujete, sprostě urážíte (viz. diskuze na Doktorce.cz) tak mi to přijde opravdu hodně ubohé...Nejsme teď náhodou na řadě my -klienti, abysme se spojili a pomohli společnými silami Edbusy? Všichni víme jak, ale nikdo to tu dosud nezmínil. To se docela divím..A moje reakce na paní výše - Ano. Byl to a stále to je nejlepší finanční produkt na trhu, co se financí týče. Už nikdy nic tak skvělého nebude. Budou pouze paraziti, co se budou snažit Edbusy napodobit a těžit z jejich prvotního nápadu, na čemž budou následně vydělávat.Ale už se to nebude jmenovat EDBUSY, a členové rovněž nebudou naši lidi. :-(Docela se stydím za to, že mám české občanství... A přeberte si to už po svém..

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobrý den, že někdo objevil něco opravdu výjimečného se samozřejmě nikdy nedá vyloučit. A řada lidí, kteří se investováním zabývají a vyjádřili své námitky či pochyby (nejen na tomto serveru) se tudíž mýlí.Nicméně jde o vlastní produkt firmy nebo zprostředkování něčeho, co nabízí někdo jiný? Pokud jde o její vlastní produkt, měla by k tomu mít podle mého názoru povolení ČNB. Pokud je pouze zprostředkovatel, tak rovněž.Navíc je tu garance výnosu.To je na můj vkus příliš nejasností. A proto si kladu otázku, pro koho je to výhodné.Možná, že nejde o porušování zákona, o tom musí rozhodnout jiní. Jestliže ale někdo hledá podobné mezery v legislativě, a to podle mého názoru rozhodně hledá, nevím, proč mu mám věřit. Rizikovějším investicím se nevyhýbám, osobně ale budu z uvedených důvodů raději investovat jinam.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Já jsem tu myšlenku nezavrhl do doby setkání se se zástupci společnosti. Jejich arogance, nepodávání informací co kdy kde a jak atd. To je to proč to všechny odrazuje. Pokud mi společnost odpoví na otázky které jsem zástupcům firmy poslal a odpověď bude jednoznačná jsem schopen přehodnotit situaci. Pokud se ovšem tak nestane jako že už je bombarduji dotazi půl roku budu pořád zastávat názor že jakákoliv investice předs EDBUSY je velmi riziková.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobrý den,nevím proč si každý myslí, že když někdo nabízí něco výhodného tak je to vždy podvod a taky by mě zajímalo co tak dlouho trvá policii na tomto vyšetřování. Samozdřejmě nikdo neví co se doopravdy děje ve firmě EDBUSY ,ale zkusme se zamyslet co když tato firma objevila zcela nový zbůsob pracování s penězmi, myslím si, že by byla škoda to okamžitě zamítnout pro podvod. Co když objevili něco opravdu vyjímečného na co asi už nikdo v dohledné době nepřijde. Zkusme se zamyslet pokud by to vážně fungovalo mohl by to být opravdu převratný objev nemyslíte? Já myslím že ano.

Nahlásit

-
0
+

Dobrý den,snažím se vžít do situace běžného spotřebitele.Přece není dobře, když se lidi lákají do něčeho perfektního a garantovaného a přitom nejsou dostupné podle mě základní informace o investici.Jaký to asi tak potom může mít dopad na trh?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Policii a ČNB se asi opravdu věřit nedá, protože kdyby fungovaly tak, jak mají fungovat, už dávno by firmě Edbusy zakázali podnikat a ohlupovat další klienty. Nakonec to dopadne stejně jako s kampeličkama, H systémem a dalšími. Až se začnou bouřit okradení klienti, nejvíc se bude nadávat na policii a stát, že takové podvodné firmě umožnili podnikat.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pane Hrachový, smutné je hlavně to, že kritizujete, aniž byste věděl co. Hlavně nezapomínáte opět připomenout úlohu ČNB a policiie, ale paradoxem je, že právě jim se věřit nedá.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Upřímně, nejde o název konkrétního úřadu, hlavně aby to někdo hlídal. Aby to bylo v něčím zájmu, což evidentně není...

Nahlásit

-
0
+

Logický požadavek to samozřejmě je. Akorát jsem nepochopil, koho tím úřadem míníte, předpokládám, že Českou obchodní inspekci, která má půjčky na starosti.Nechci mentorovovat, ale u nás Úřad na ochranu spotřebitele jako takový neexistuje. Pouze různá sdružení, které je chrání a ta mají svou váhu, nikoliv ale rozhodovací pravomoci.Otázkou přitom zůstává, oč u Edbusy jde. Je to nabídka vlastního produktu (úvěrového či investičního, navíc vlastně s nějakou garancí, což je vždy problematické), nebo "jen" o zprostředkování služby? Ve všech případech podle mne firma něco porušuje. A myslím si, že se to týká hlavně věcí, na které dohlíží ČNB.Dokonce i z pohledu ochrany spotřebitele, k níž se dosud banka v případě finančního trhu příliš nehlásila. A než bude rozhodnuto jinak logicky by ji měla mít taky na starosti.Souhlasím nicméně s tím, že čím víc institucí se bude o podobné kauzy zajímat, tím lépe.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Zdravím,každopádně by teda měl zasáhnout úřad pro ochranu spotřebitele. Když musím zveřejnit výši rpsn, musím přece zveřejnit, pokud garantuji určitý výnos, do čeho investuji.Přijde mi to alespoň ze strany spotřebitele jako logický požadavek.Jiná věc je, jestli to některým lidem dokážu s pomocí jejich neznalosti jakýmkoliv způsobem odargumentovat...Když vysvětlím člověku nutnost vlastnit vysavač za 50 tisíc, vysvetlím i půjčku co se sama splácí, nebo ne?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobrý den,smutné to je. Nejde o první případ, kdy někdo podniká na hraně zákona (či možná za ní) a spoléhá na pružnost české legislativy, případně na postup regulátora. Fakt je, jak napsal pak Pieter, ze zatím vlastně není na té společnosti - alespoň na první pohled - nic nelegálního. Nikdo také neví, zda již jsou nějací poškození.Podle některých názorů lze ale nabídku společnosti pokládat i za veřejnou nabídku produktů někým, kdo k tomu nemá povolení. A jsou tam i další možné háčky.Jinak se bohužel řada lidí skutečně musí spálit. Kéž by se konečně poučili.Zajímalo by mne ale, jak by na záležitost reagovala někdejší Komise pro cenné papíry. Myslím si totiž, že je ČNB přece jen opatrnější.Ale třeba se mýlím. Ostatně i Komise měla nejprve razantní období a pak byla opatrnější.Asi nejvíc mi přitom vadí argumentace firmy, že ji policie - údajně na něčí objednávku - likviduje. Místo toho, aby zprůhlednila své činnosti. A řada naivů tomu možná i věří. No jsem zvědav, jak to vyřeší policie. Protože je to svým způsobem i určitý precedens.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ano,je smutné,ža nechápete myšlenku společnosti EDBUSY,víte kolik je občanů na kterých vydělavají jiné společnosti : viz reklamy o půjčkách " s nehoráznými úroky. Nikoho však nezajímá občan, který nedosáhne na půjčku nebo nemá čistý registr.Zamyslete se nad sebou, můžete se též dostat do této skupiny a právě EDBUSY Vám pomůže.Já jím věřím a jejich myšlenka je je výborná.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Brzy k tomuto článku napíšu velmi rozsáhlou odpověď. Tady by se vše nevešlo

Nahlásit

-
0
+

jaky to bude mit efekt? no jedine pozitvni. uz si daji priste pozor na svoje finance. zatim na te spolecnosti neni NIC nelegalniho. nechci je hajit. jen rikam fakta. jinak dokud lidi nebudou alespon malicko finance vzdelani, vzdy se najde nejaky chytrak. v nasi rodine se taky nasel a investoval penize s jasnym vynosem 25%. dnes nema nic. no ale poucil se.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobrý den, nemohu si pomoci, ale je přece smutné, že tady může působit společnost, jejíž podnikání je zahaleno velkým tajemstvím, velkou neznámou...Po zkušenostech z 90tých let, by přece měl dozor ČNB a policie vypadat úplně jinak.Důvěře ve finanční trh to rozhodně nepomůže. Stejně tak Tourex a jiní. Je hezké, že je někdo pod dozorem ČNB, ale jaký to bude mít efekt pro lidi, kteří tam už nějaké peníze "zainvestovali?quot;

Nahlásit

-
0
+