Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Žhavé komodity

18. 7. 2008
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Nemyslím, že je špatná. Co napíše Jim Rogers, stojí vždy za pozornost. Musí se to ale chápat v kontextu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pro každou komoditu platí něco jiného.Některá je lépe čitelná ,jiná hůř.Stejně jako u akcií.Nebezpečné je jít s davem.Komodity jsou rizikovější tím,že mají agresivnější pohyb,to je jasné.Ale knížka je to fakt pěkná.Nemyslím,že by mohla někomu uškodit.Někomu s mozkem.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Četl jsem ji a líbila se mi, ale něco mi na ní vadí: příliš mnoho nadšení a naprostý nedostatek odstupu. Rogers čtenáři sugeruje, že komodity nejsou rizikovější než akcie. To je nesmysl. Komodity JSOU podstatně rizikovější než akcie. Skutečnost, že náhodou jsou v poslední době módní třídou investic, toto riziko jen zvyšuje.Že komodity měly pár dobrých let, z nich ještě nedělá málo rizikový nástroj. Předtím měly pár špatných desetiletí a nikde není zaručeno, že nynější boom vydrží dlouho.Podobným stylem psal Rogers o rakouských akciích někdy kolem roku 1987, kdy již měl zainvestováno a chtěl vídeňské burze udělat ještě větší popularitu. Když se pak o pár let později téměř zhroutila, měl již dávno prodáno, v kapse 500% zisky a byl velmi vysmátý.Takže - Rogers se čte hezky, ale berme ho raději s rezervou.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tuhle knížku miluju.I pro úplného začátečníka v oblasti investic je čtivá a přínosná.Mě se na ní líbí,že učí člověka myslet a nezavaluje ho technickými pojmy.Navíc je plná investiční historie.Povinná četba každého finančního poradce.

Nahlásit

-
0
+