Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Co čekat od bílých kovů?

22. 9. 2008
5 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Podepisuji se pod tento názor.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Uvidime. Nase nazory se lisi. Uz jen jedna poznamka, jestli Vam mohu neco doporucit, neposuzujte komodity jako celek na zaklade zlata, zlato je opravdu hodne specificke.ad1) Mozna bych nepouzil agresivni, ale spekulativni. ;-))

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Na svém tvrzení si trvám a na Vaše body rád odpovím1. Já v tomto případě použiji Vaše oblíbené označení defenzivní a agresivní investice :) Všechny bíle kovy jsou v tomto případě investici agresivní :-)2. Stačí se podívat na grafy zlato/stříbro/platina/palladiu ma je jasně vidět, že grafy velice podobné, jen pády jsou mnohem větší. Palladium se v posledních letech stal velice oblíbených kovem a v Rusku se dokonce užívají tzv "palladiové cihly". Bohatství Ruska roste a cena palladia vzhledem k tomu, jak složité se těží je na hodně nízké úrovni. Platina na tom taky není vůbec špatně s užíváním. Pokud se opravdu splní to co jste předpokládal tj. unce zlata do konce roku za 1100 dolarů, tak si troufám tvrdit, že bílé kovy budou zlato následovat a prostor pro další nárůst právě díky propadům je mnohem vyšší.3. Vycházíte z toho, že hospodářská krize se brzy vyřeší a akcie znovu porostou. Krize na AT bude trvat minimálně dva roky. Odhady které šíří některá média, kdy píšu o tom krize bude trvat více jak 10 roků jsou bulvární. Nynější korekce však vycházela z toho, že se situace brzy uklidní. To se však nestalo a do problémů se dostali další instituce. Lze to sledovat na zlatu tj. jakmile jsme se dozvěděli, že AIG má problémy a dolar o něco málo klesl, tak zlato během tří hodin stouplo o 100 dolarů. Můj názor je tedy opačný tj. recese je pro komodity dobrou zprávou.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Arsene, mate zainvestovano do palladia ci platiny? Byl bych totiz na Vasem miste opatrnejsi s prohlasenim, "že se před námi otevírá atraktivní a velice výnosná investice do budoucna".1) Proc bile vzacne kovy klesaly vic jak zluty kov? No logicky protoze pred tim take podobne razantneji rostly temer do nebe.2) Jsou bile kovy fundamentalne vhodne k nakupu? Ja si to nemyslim. Pozor na jednu vec. Mezi zlatem a jinymi vzacnymi kovy je obrovsky rozdil. Zlato se vedle prumysloveho pouziti ve velkem pouziva jako investice (uchovatel hodnot). Nekde mezi je stribro. Platina a palladium jsou sice take vzacne kovy, ale vyuzivaji se prevazne jen v prumyslu. Neznam nikoho, kdo by si koupil platinovou minci, nebo palladiovy prut. Ac se doted pohybovaly ve shode, nemusi tomu tak nadale byt. Pro zlato je recese dobrou zpravou. Pro platinu a palladium ne, navic kdyz jednim z nejvice postizenych odvetvi je automobilovy prumysl, kde se oba kovy pouzivaji (neptejte se me na co presne, to netusim).Pro vetsinu komodit z fundamentalniho hlediska neni recese dobrou zpravou. To vpodstate jen pro zlato, akorat pad komodit s sebou strhl i zlato. U ostatnich muze hrat roli presun kapitalu z akcii do komodit, ale k tomu doslo uz pred rokem, kdy se komodity nafoukly do bubliny. Ta nyni postupne splaskla a na radu naopak postupne zase prijdou akcie. Tot muj nazor.P.S. Zlato drzim, pri 750 se navic povedlo perfektni prikoupeni. ;-)

Nahlásit

-
0
+

Aktuální komentář. Článek byl psán 14.9 za tu dobu se však změnila výrazně pouze cena zlata a stříbra (zlato dokonce poskočilo během tří hodin o 100 dolarů což se jeví jako téměř nemožný růst) zatímco palladium a platina si své ceny udržely nebo jen mírně vzrostly. Rozdíl tak ještě vzrostl a palladium a platina se jeví jako skvělá investice.

Nahlásit

-
0
+