Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Investory straší daně

28. 9. 2008
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Se změnami počítejte. V našem parlamentu je možné vše :-(

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Zdaňovány by měly být i vklady ze stavebního spoření?vklady nebo uroky

Nahlásit

-
0
+

Podle věcného záměru příslušného zákona by to tak mělo být. Pokud je to ale možné, bylo by lepší s prodejem počkat až bude k dispozici konkrétnější znění této právní normy. Nikdo neví, zda ještě nemůže dojít ke změnám.

Nahlásit

-
0
+

Dobrý den, bude platit daň z příjmů z prodeje nemovitostí i osoba, která zdědila nemovitost např. v roce 2000, v nemovitosti nebydlela a nemovitost by prodala v roce 2010 ?

Nahlásit

-
0
+

Dobrý den.Reaguji na Vaše dvě připomínky. Pokud jde o tu první, vycházel jsem z materiálů Ministerstva financí k věcnému záměru příslušného (daňového) zákona. V příloze č. 1 na str. 19 k příjmům z prodeje z cenných papírů mj. uvádí, že "tyto příjmy budou považovány za součást příjmů z kapitálového majetku, které jako souhrn s dalšími příjmy obdobného charakteru budou podléhat zdanění ve výši přesahující zákonem stanovený roční limit."Pokud jde o rušení časového testu v Německu, je fakt, že jsem se spokojil s informací pana Hanzlíka a dál si neověřoval, zda bude dál platit.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dve drobne pripominky:1) Vynosy z prodeje CP nejsou kapitalovym prijmem, ale ostatnim prijmem.2) V Nemecku sice nyni jeste plati rocni danovy test, ale uz jen par mesicu, od ledna 2009 se zdanuji veskere vynosy z prodeje CP i vynosy z drzby CP. Akorat jsou tam prechodne vyjimky napr. u fondu, pokud k nakupu doslo pred 1.1.2009, nebo u certifikatu, pokud k nakupu doslo pred 1.7.2008 a prodeji do 30.6.2009.

Nahlásit

-
0
+