Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Čekání na Godota

7. 10. 2008
7 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Dobrý den, delší dobu jsem přemýšlel, zda reagovat (jako částečně potrefený sám za sebe), nebo mlčet, což může být pokládáno za souhlas. Vaše reakce mne potěšila i rozladila.Musím být nyní víc osobní, než bych si přál. Před nemovitostní krizí jsem jako redaktor Ekonoma napsal pár článků o hrozících potížích s odkazem na zahraniční zdroje. Ještě před varováním věhlasného Marka Fabera jsem také chtěl většinu investic, spojených s akciemi, prodat. Investuji ale dlouhodobě, což radím i čtenářům. A tak jsem to neudělal. Nehraje to až tak roli. Kdybych tak učinil, nejspíš bych už znovu ve větší míře nakupoval. Několikrát jsem si totiž myslel, že jsou trhy pozvolna na cestě vzhůru. A čas na dlouhodobé a pravidelné nákupy je ostatně vždy. Pak se objevil další problém a trhy šly ještě níž. Můžeme přitom spekulovat o tom, nakolik k jejich prohloubení přispěly i chyby regulátorů i dalších.Stejně jako v Ekonomu se snažím o vyváženost článků a nemyslím si, že jde o "povinný optimismus". Lze ostatně psát "krvavěji" ve snaze zvýšit zájem o vybrané zajištěné fondy a produkty, jimž doba nahrává.Myslím si také, že alespoň některé mé dřívější články obsahují reálná doporučení.Z předchozích diskusí s těmi, které jsem oslovil tentokrát, jsem nabyl dojmu, že i oni byli dříve většími optimisty a aktuální vývoj na trzích je překvapil. Nevím, jak to bylo u vás, ale Vaše reakce působí tak trochu i jako slova generála po bitvě.I Vy máte navzdory tomu můj respekt.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Moje zdroje::http://www.businesswee k.com/bwdaily/dnflash/content/ oct2008/db2008107_765385.htm?c han=top+news_top+news+index+-+ temp_news+%2B+analysis.azde:http://www.agorafinancial. com/5min/Zítrabude třeba již hledat v archivu. Hledejte pod datem 7.10.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Juraji, prosím, podepisujte se celým jménem. Chci to po všech účastnících diskuse, osvědčilo se to. Díky za pochopení.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobry vecer Honzo,na vasom webe pisete ze FED prvykrat v historii pomaha sukromnym firmam a o efektivnom no nevyhlasenom znizeni sadzby... co to znamena a mozete pls poskytnut nejake zdroje?Voprad dakujem.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Protože jsou podnikány bezprecendentní kroky, troufám si tvrdit, že hrozí ne "běžná" recese, ale přímo deprese.Teď se hraje o míru poklesu ekonomiky a to, zda tento pokles bude provázen zvýšenou inflací či naopak deflací (zatím jsem na straně inflace)

Nahlásit

-
0
+

Já jsem za poslední dobu bohužel názor na pana Kohouta také přehodnotil. Zvláště když si dnes přehraji jeho přednášku z jara tohoto roku (video na tomto serveru).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Děkuji za článek - musím konstatovat, po delší době, co čtu finmag odráží reálně situaci a dává dle mého reálné doporučení a reálný pohled na situaci na trhu. Předchozí články jsem bral spíše jako marketing pro kontinuální nakupování akcií / fondů (core business vydavatele Finmagu) a uklidnění jejich klientů. Tím neříkám, že všechny články nemají svoji hodnotu a neobsahovali zajímavé informace, ale ten vykřičník, že autoři nejsou zas tak nezávislý (Pavel Kohout...) mě tam bohužel zní. Berte to jako zpětnou vazbu, nikoli jako útok. Můj respekt máte

Nahlásit

-
0
+