Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Inovace, nebo stará písnička?

9. 10. 2008
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Mozna si to pletete s mym clankem psanym pro Investujeme.cz ze zacatku rokuhttp://www.finez.cz/odborn e-clanky/detail/id-44/Uprimne, tehdy mne ani nenapadlo, ze by to mohlo zajit az tak daleko. Od investice jsem ale doporucoval se drzet dal.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ale, neřikejte mi že lidi co si říkají poradci nevěděli jak island svou slávu získává-to potom byli špatní poradci. Dneska každej ví proč je v pasti, ale před rokem to nikdo nevěděl? Tomu nevěřim. Ještě by mě zajímalo jak je na tom Kypr a podobný "hvězdy" nedávných let.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Prohledal jsem veškeré finmagy a článek o Islandu jsem tam nenašel. Znamená to, že jsem přestřelil v předchozím příspěvků a tudíž se i omlouvám. Berte to jako fakt, že finmag můžete brát opravdu jako seriozní médium :) Ještě bych se vyjádřil k tématu, že katastrofické scénáře v dobách pesimismu a příliš optimistické v dobách prosperity jsou modní záležitosti. Redaktoři se často nechávají unést a z jejich článku si často odnesete věty typu "jaktože neinvestujete tam a tam, zhodnocení během dvou let bylo desítky procent!" Jenže je to podobné jako pyramidové hry. Do hry však vstupujete až příliš pozdě a budete pravděpodobně i tím prvním, kdo zapláče. Island je krásným příkladem jedné hroutící se pyramidy..

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Myslím, že jeden článek o "tygrovitém Islandu" byl i ve finmagu a to nedávno :-))

Nahlásit

-
0
+

no problem je spise v tom, ze pani poradci natoz prodejci fondu to ani netusili, takze nic netajili. pred rokem nemeli vubec paru co se deje

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pěkný článek, neni to tak dlouho, rok a něco, co se psalo o tom jakej je Island evropskej tygr, jak roste ekonomika atd... Jen páni poradci a prodejci fondů a dalších instrumentů zatajili drobným investorům jak se věci mají. Teď se píše, že to bylo jasný... Za pár let až bude krize zapomenuta jako ta na přelomu tisíciletí, budeme ase čítat jakej je kterej stát tygr a roste dvoucifernym tempem ročně. Historie se bude opakovat.

Nahlásit

-
0
+