Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: O pojištění AMCICO INVEST

3. 3. 2008
 5 111
21 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Dobrý den, myslím si, že je to celý podvrh !! ??

Nahlásit

-
0
+

Článek je z března, nezachycuje tak poslední vývoj produktu, tj. změnu v pojistných podmínkách od května 2008. Ty jsou popsány v článku na Produktových listech a opravdu se jedná o "zajímavý" přístup.http://www.produktovel isty.cz/clanky/134-amcico-inve st-a-pasivni-souhlas.html

Nahlásit

-
0
+

OK. Pojďme si říct, na čem záleží, když má být splněn finanční cíl. Jsou to dominantně poplatky produktu, nebo ne? Je to manažer fondu, dítě štěstěny, nebo snad netalentovaný, ale pracovitý dříč? Je to kázeň klienta? Přejete klientovi svobodu a předpokádáte že bude odpovědný, že? Ale takové fešácké vězeníčko, investování s dozorem, má svůj půvab - klientovi není tak snadno dovoleno hodit do toho vidle a skončit. Klidně buďte proti, ale bez hrozby sankce by sev klientově životě stalo mnoho nežádoucích věcí. Strach je mocná emoce. Jen se večer zaposlouchejte do televizních reklam: "Utrácej, půjč si, začni splácet až za tři měsíce, kup si to hned a bez navýšení, půjč si na dovolenou, na vánoce (nepřemýšlej, skoč do dluhové pasti, ve stáří umři hlady). Doufám, že se ptám věcně a na fakta. Laškování s inteligentním konkurentem vůbec neberu jako osobní útok. Jsem již lehce nad věcí. Víme o sobě totiž dost na to, abychom se řídili jen instinkty krve. Pojďme tedy hledat ideání produkt. Obávám se, že neexistuje ideální, univerzální cesta pro každého klienta. Vždy půjde o hledání co nejmenšího kompromisu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Myslím, že bychom mohli omezit debatu na fakta a ne na osobní útoky. Většina "velkých" (nebo jak je nazveme) společností se může honosit kvalitou fondu, samotné společnosti atd...tohle opravdu není argument na porovnani poplatkové politiky té které pojišťovny... nebo si snad na tyto poplatky vydělá klient třeba při investicích do podílového fondu? (čtenář jistě pochopí, na kterou událost z minulého měsíce narážím - neberu to jako útok, ale spíše jako demonstraci absurdity některých argumentů)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tak to není, Petře. Mám dobrou paměť a účelově nezapomínám. Pokud si chcete rýpnout, musel bych začít taky, třeba jak se vyvíjela vaše kariéra? Vidíte. Všechno je vývoj.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

:) Vidíte a hned máte vysvětlení pro prodej drahého produktu a již zapomínáme na mlžení zástupců AIG.souhlasím, že je mi jedno jaké má fond fee či poplatky, když vydělává 50 %, ale neexistuje jediný test, který by prokázal alespoň střední závislost mezi výší management fee a zhodnocením fondu. Navíc kdo z nás zná zhodnocení dynamického portfolia v budoucnu a ještě se silným měnovým rizikem, aby se vyplatilo "snižovat si šance" vysokými poplatky? Na hlášky typu: "naše fondy patří k nejlepšímu na světě" jsem už dnes silně alergický. Věřím jen v diverzifikované portfolio a to ze všech možných pohledů.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobrý den, tohle je ještě pro Dušana Šídla. K vašemu odkazu na vyjádření generálního ředitele AMCICO AIG Life ve FP 12/2007 jen dodávám, že pan Ing. Martínek pokračoval velmi rozumnými slovy dále, cituji: "Podívejte, dokážu si představit situaci, že portfolio manažer fondu, který jste si v rámci IŽP koupila, bude mít nějaký osobní problém, udělá tři špatné obchody za sebou a celý fond pošle na roční výkonnosti o 10% dolů. Bude vás v tu chvíli zajímat, zda je váš TANK vysoký nebo nízký? Všimněte si, že poradenské odvětví se velmi intenzívně zabývá investiceni, ale zpravidla vůbec nevnímá a nehodnotí lidský faktor obchodu..."---Já jen dodávám, že AIG funguje od roku 1919, vznikla v Šanghaji a její fondy patří k tomu nejlepšímu na světě. Byl jsem na jejich zprostředkování vyškolen už v roce 2003. Kvalitu fondů spatřujme v úspěšnosti jejich portfolio manažerů. Proto je takové to laškování o nákladech finančních produktů zavádějící. AMCICO si věří a nemusí dohánět zkušenosti a kapitálovou sílu, kterou má v podobě AIG za zády, ručící za všechny její závazky, odtud plyne i rating S&P AA+. Uvidíme, co její IŽP předvede. ---Pan inženýr dále pokračoval, cituji: "Vzpomínám si na jednu prezentaci, ve které nám investiční společnost představovala svoje fondy a celé dva dny se nám prezentovali jednotliví manažeři fondů osobně...To mi tu zatím trochu chybí." Dušane, mně to chybí více, dokonce moc. Na tomhle záleží.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Sdíílím. Já jsem ovšem reagoval na rozpory ve výši mfee.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pane Hanzl, jestli jste reagoval na Dušanův komentář ohledně placení vyššího pojistného než je maximální možné pro odečítání z daně, v případě kdy to není nutné, tak to si myslím, že je docela zbytečná otázka. Proč dělat klientovi investičko za drahé sumy, pokud to není zapotřebí (nehovořím o zajištění úvěrů), je logické, že pokud si klient sám nevyžádá vyšší platbu, tak se budu snažit zainvestovat peníze výhodněji, nebo myslíte, že je lepší "cpát" do investiček obrovské peníze za vidinou provize? Pořád je to přece hlavně pojištění a taky je podle toho nastaveno. Nebo nesdílíte můj názor?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pěkný večer Dušane! Myslíte si, že správnou obranou proti účinnému rozšíření zkreslených informací na školení finančního produktu je skepticismus odborníka a téměř detektivní pátrání minimálního množství poradců, nebo pojistného analytika? Nemáte pocit, že všichni taháme za tak dlouhý konec provazu, jak dlohý nám ty ústavy nabídnou? Má smysl peskovat řadové poradce, že věří školení? Vidíte nějaké možnosti nápravy? Já myslím, že poradci vinu nemají.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Přesně tak. Přesto prodejci tohoto pojištění sjednávají i výrazně vyšší pojistné, protože jsou k tomu pojišťovnou motivováni nastavenou poplatkovou strukturou.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

...absencí daňových úlev nad částku 12.000 Kč ročně...vždyť podle zákonu o dani z příjmů nemá možnost si odečístt u životního pojištění vyšší částku než 12000,-Kč za rok, pokud se jedná o fyzickou osobu, nebo se pletu?

Nahlásit

-
0
+

Děkuji za informace. Jinak opravuji můj překlep, napsal jsem maďarské AHICO a myslelřecké ALICO.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Děkuji, Petře. Přeji pěkný zbytek týdne.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Děkuji, nápodobně :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Těmi odborníky přes pojištění myslíte Toma Hotru nebo Dana Hindlse? Myslím, že o naše informace strach mít nemusíte. Jsou přímo z AIG, jak píše Dušan a co se týče fee fondů, tak jsou obtížně dostupné, ale je možné je najít na oficiálních stránkách AIG ve světě, ale je to o motivaci a chápu, že Vaše motivace k hledání nebude příliš velká (mluvím z vlastních minulých zkušeností). Podrobnosti o Amcico Investu mimo jiné víme přímo od tvůrců ze Slovenska – Janko Muller z Partners SK byl první, kdo na Slovensku prodával a HLAVNĚ TENTO PRODUKT VYTVÁŘEL. Ostatně pro kompletnost informace: jeho partnerem je pan Benedek, který byl ještě před pár měsící jedním z šéfů Amslica a jeho top manažer v Partners SK pan Juras byl šéfem externí distribuce v Amslicu. Sami jsme několikrát jednali s panem Abounassarem, který je víceprezidentem Alica pro CEE. Věřte mi, že PRÁVĚ o tomto produktu máme všechny informace, které se k Vám ani nikdy nedostanou, protože to není v zájmu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobrý večer Dušane, jsem také rád, že se tu vyskytuji. Je požitkem diskutovat na úrovni s profesionály, bez rušivého poštěkávání anonymů. Dovolíte, abych na úvod naší konverzace, která je mimochodem první na internetu, Vám popřál mnoho osobní pohody a pracovní seberealizace u Partners?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Víte Petře, ono to je asi takhle: máte vstupní data,nějak definovaný objekt a předem známé matematické operace, které se vstupními daty objektu provedete. Pak prezentujete výstupní data, která jsou vždy zatížena chybou, s nějakou tolerancí. A přesně podle těch operací se transformují chyby na vstupu a může jít o úplně jiný řád chyb na výstupu.--Jde o to, jak moc přesná vstupní data máte, aby to bylo na článek, který bude ovlivňovat naši práci. Máte je přesná a černé na bílém, s podpisem vedení AMCICA? Klidně je možné, že chtějí prorazit v tomto typu produktu na českém trhu, protože od roku 1993 tu jsou, ale v ŽP hrají až asi 12. housle, většinu té doby měli jen KŽP a rating S&P AAA jim nepomohl. Co když jde o dočasné dumpingové ceny? Ale jinak vaší argumentaci plně rozumím, fatalista nejsem. Myslím, že jsem znám jako pragmatik, realista a čaroděj, finanční poradce s vlastním mozkem. Prosím, dodejte mi podklady té analýzy včetně označení zdrojů. --Rozumím vašemu způsobu argumentace. Ale pánové školitelé nejsou primitivní pojišťováci, mají praxi z investičních společností. Na přesné otázky jsme dostali jasné odpovědi. Mám jim snad kroutit ruku, že mi lžou? Mám napsat na centrálu AHICO do Atén? Nebo rovnou na AIG do New Yorku? Myslím, že já, vy i Dušan taháme za tak dlouhý konec provazu, jaký nám poskytovatelé produktů podají, ale pak za to mají nést odpovědnost před klienty. Nemůžeme dělat víc, pracujeme s jejich daty. Nesuplujte soudce, když nemůžete trestat. Děkuji

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pane Hanzle, jsem rád, že zde diskutujete. Proti Vašim informacím však hovoří následující skutečnosti:1. Na přímý dotaz na centrále v AMCICO mi bylo sděleno, že dochází ke zdvojování poplatků.2. Případná sleva není nikde smluvně zaručena či veřejně přislíbena.3. Vyjádření generálního ředitele AMCICO pro prosincové číslo FP: "Když jsem poprosil kolegy, aby spočítali TANK pro naše investiční životní pojištění AMCICO-Invest, ocitli jsme se zhruba v polovině soutěžního pole, tj. někde kolem 40 %.". Pokud by platilo Vaše trvrzení, nebyla by tato veřejná informace pravdivá.4. Rozdílný management fee pojišťovny u konzervativní a dynamické strategie (vyšší u konzervativní) naznačuje, že dochází k přerozdělení mfee a pojišťovně odměna AIG u konzervativních fondů nestačí.

Nahlásit

-
0
+

Pavle, neměl byste věřit všem hloupostem, co Vám někdo tvrdí. Zejména pokud to na první pohled nedává smysl. O jakém podnikatelském záměru to mluvíte. :) Právě z důvodu těchto "nezávislých a objektivních" informací jsem z jedné společnosti odešel, kde mě u nákladných produktů oblbovali podobnými "vysvětleními&q uot;.Nevěřte nějakým interním dohodám, které nevidíte napsány černé na bílém, a to zejména v tak netransparentní oblasti jako je m.f. u IŽP a které Vám předkládá neobjektivní zdroj dané pojišťovny. Přece nejste takový fatalista, abyste věřil všemu, co Vám někdo tvrdí. Ostatně, vše si bude možné snad ověřit srovnáním výkonností těch stejných fondů v rámci IŽP a mimo IŽP, protože by to znamenalo, že fondy v Amcico Investu budou připisovat o 1 - 2 % vyšší zhodnocení než stejné fondy standardně. Pak už však bude pozdě. Nevěříte přece, že pojišťovna si vezme svých 0,85 % p.a. a že fondy nemají žádné TER? Prostě to spravují zadarmo? :)Ale chápu, že je příjemné tomuto všemu věřit u produktu, kde inkasujete provizi 190 % RP. Nemůžete však vyvrátit, že toto někdo musí zaplatit a že pojišťovna musí vydělávat.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Bohužel nemohu jen tak přejít, že informace pojistného analytika Dušana Šídla ze společnosti Partners o nákladovosti tohoto produktu je ve vážném nesouladu s parametry, které udávají samotní tvůrci tohoto finančního produktu.---Pokud jde o celkové management fee (součet na straně pojišťovny a na straně fondů AIG) produktu, jde patrně o přehlédnutí interních dohodnutých finančních vazeb mezi jednotlivými subjekty uvnitř skupiny AIG, které se k tomuto produktu váží.---Tvůrci produktu na svých školeních explicitně zdůrazňují, že finanční skupina AIG, do které patří též pojišťovna AMCICO AIG Life, nechce jít cestou zdvojování poplatků, jako je tomu u IŽP konkurence. Uvádějí, že celkový management fee je 0,85% p.a. a nebude zvýšen o poplatky, které se fondů AIG týkají při jejich jednotlivém nákupu, tedy mimo produkt AMCICO Invest. Naopak počítají s významným rozšířením nabídky jak investičních strategií, tak i samostatně volitelných fondů. Přihlédneme-li k faktu, že management fee tvoří okolo 70% všech nákladů na IŽP v pojistné době, vyjde ukazatel TANK mnohem příznivější, než pan Šídlo uvádí. Tím se produkt mžikem oka dostává mezi nejvíce proklientské produkty na trhu a myslím, že zastíní i produkt AXA T100P. Ano, produkt s vysokou provizí pro poradce může být velmi výhodný i pro klienta, pokud má pojišťovna chytrý podnikatelský plán. Jde o strategii dlouhého přetrvání produktu, což jasně dává najevo "výchovnými&quo t;sankčními poplatky na výběr kapitálu v prvních 9 letech.

Nahlásit

-
0
+