Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Skryté vady spořicího pojištění

20. 3. 2008
5 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

souhlasím, opravdu je to tak, nabízí tuším slevu ze sazby -0,1% za plat do čsob (nikoliv za účet) a -0,25 za pojištění 2 ze 3. Nicméně ta pojistka vychází z velké většiny levněji než od jiných pojišťoven, protože čsob ušetří v rámci skupiny právě na provizi pro zprostředkovatele. Takže klient netratí. (Ještě k těm pojistkám - jedná se pojistku úvěru, pojistku nemovitosti a pojistku domáctnosti. O kombík se tedy nejedná)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Mně to spíš přijde podobné co dělá HB - Když máte účet u ČSOB a nebo PS a uděláte si pojištění 2 ze 3 u ČSOB - tak máte taky slevy na úrokovou sazbu. Neřekl bych že je to extra novinka :)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Vzhledem k tomu, že náš národ je hodně konzervativní jsem přesvědčena, že lidé budou více věřit na sílu pojišťoven než na prokazetelně vyšší výnosnost u investičních společností. A pak už jsou na řadě profesionální poradci, kteří budou postupně měnit finanční gramotnost Čechů.

Nahlásit

-
0
+

Děkuji. O hypotékách České pojišťovny nemám zatím podrobné informace, abych se k tématu mohl kvalifikovaně vyjádřit. Nápadná nabídka slev za sjednání poplatkově netransparentního investičního pojištění Dynamik Plus však leccos naznačuje.

Nahlásit

-
0
+

Pane Šídlo, díky za zajímavý rozbor. Pojišťovny to budou zkrátka stále zkoušet, dokud jim to budou lidé baštit. Zde vidím velkou úlohu profesionálních finančních poradců. Když už si dovoluji reagovat na Váš článek, tak bych měl pro Vás typ na další rozbor. Česká pojišťovna vyrukovala s hypotékou, kterou chce začít prodávat od dubna. Společně s hypotékou bude klientům nabízet i komplexní balíčky Pojištění v kostce (neživotního pojištění) a životní pojistky. Lákat je bude jak na dlouhodobé slevy na pojistném a slevy na úrokových sazbách při sjednání některého z pojištění, tak třeba i na speciální asistenční službu zdarma. Připadá mi to jako starý „kombík“ v novém kabátě. Co Vy na to?

Nahlásit

-
0
+