Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Promluvme si o penězích

4. 4. 2008
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Tak to pozor pane Zdražile, jsme už tři! Jsem ta, která patří mezi seniory, která se nikdy ve sféře financí nepohybovala, neznala internet, ale díky svému vnukovi se naučila ve svém seniorském věku navštěvovat tyto bezva stránky. Naprosto souhlasím s panem Prouzou. Škoda, že mi není o deset let méně. Přeji hodně takových mladých, vzdělaných lidí jako poznávám na těchto stránkách, kteří nám starším umějí v ledasčem pomoci a poradit.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobrý den,třeba na teletextu ČT str.507.Z celkem 69 uveřejněných fondů všeho druhu mají zisk přes 3% dva.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobrý večer, můžu se zeptat kde najdu takové výkonnosti podílových fondů? Ty špičky vidím pořád někde jinde...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

A to já ty lidi chápu moc dobře.V dnešní době si můžou vypůjčit mnoho stovek tisíc,třeba víc než dokážou do konce života vydělat.Penízky utratí za co je jim libo a po mě potopa.Když včas umřou dědici odmítnou dědictví.Když to včas nestihnou vyhlásí osobní bankrot.A je to.Užijí si a my ostatní to zaplatíme.Rodiče Vaší přítelkyně musím pochválit za obezřetnost a skvěle investované peníze.Stačí se podívat na výkonnosti všech podílových fondů a uvidíte,že se se 3% umístili na samé špičce.Měl byste jim gratulovat,že překonali valnou většinu všech analytiků,portfolio managerů a dalších výborně placených finančních umělců.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nechápu a nikdy nepochopím lidi, co si berou spotřebitelské úvěry, aby měly krásnou dovolenou u slunce a celý následující rok vydělávají na splátky, s tím, že se ještě jednou tolik přeplatí. Přítelkyně dělala brigády u jedné takové společnosti a měly zakázáno klientovi sdělit o kolik se přeplatí (to si údajně měl spočítat sám) a pojem RPSN žádná ze slečen tam neznala. Je to ostuda, že něco takového vůbec funguje. A nechápu rodiče od přítelkyně, kteří si své peníze (které údajně vydělávali celý život) dali na běžný účet. 3 procenta úroku je přece krásných. Inflace bohužel už tolik ne. Ale radši se o to už nestarám, bych se zbytečně vztekal a to není dobré na srdce :-)

Nahlásit

-
0
+

Výborný článek, správná analýza, skvělý závěr. Myslím si totéž. Takže to už jsme, pane Prouzo, dva.

Nahlásit

-
0
+