Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Kauza „Černé ovce“

7. 5. 2008
18 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Jakožto posmrtný člen asociace mentálních prudičů musím však podotknout, že jsem se ulekl hned již prvního písmene, přičemž jsem však pramálo tušil, že budu polykat takové hlaholy a řeči z mokřadů, až by i mohér zrudl. Tímto prodávám svůj hlas parlamentům, lehnu si vedle své kočky a pokud se o mě zmíněný tvor nepostará, zemřu hlady.

Nahlásit
-
1
+

Diskuze

Fincentrum černé ovce ČT. Už se tím zabývají na více místech. Například zde:http://www.vitejdoma.cz/za bava/zajimavosti.7/fincentrum- cerne-ovce-ceska-televize.9802 .html

Nahlásit

-
0
+

a jsme u jádra věci, ona totiž celá ta nafouklá bublina nesmyslných žvástů alias finanční poradenství, ve které se realizují líní a chamtivý jedinci, co se rozhodli nevěnovat se pořádné práci, totiž neprodukuje žádný objektivně hodnotitelný výstup, žádný produkt totiž neexistuje, pouze míra drzosti a schopnost příslušného kecálka (konzultanta) mluvit o ničem

Nahlásit

-
0
+

Já si myslím, že kdo chce psa bít, hůl si najde... Dnes a denně se setkávám s názorem konkurence, že Partners má vše zmanipulované - tabulky atd. Všude je konkurenční boj a noviny jsou plné nepravdivých nebo zmanipulovaných článků, průzkumů a statistik. Nepřikládala bych tomu tak velkou váhu a spíš bych to nechala na každém jak to chce vidět a jak se k tomu postaví sám... Z osobní zkušenosti vím, že dohadování se kdo má pravdu je ztrátou času a energie.

Nahlásit

-
0
+

Zacal jsem chodit na stranky Pratners pro sem tam zajimave clanky a zajem o nove poradenske uskupeni, ale asi brzo prestanu. Zacina tu byt nejak moc brekotu smarja on udelal tohle nebo napsal tohle. Kvalita se prosadi a tahle marna snaha o nastoleni prava a "spravne" informovanosti pusobi jen zoufale a trapne. Nejsem odbornik, jen obyc clovicek s fin vzdelanim. Tak tohle je jen voice of a customer :) zadnej skovanej Fincetrak

Nahlásit

-
0
+

Nevíte někdo co se spiknutím žabích hlenů v podpalubí při lesích ?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Akvarijní praskliny známé přelétavím kožkám již od počátku úsvitu kropenatých polámanin obtěžkávali modravé slunění pokaždé po neděli až do soboty, ale to ještě nebylo známo o fíkusových obklikách, spíše zabývajíc se otázkou zda-li pampeliškovým květenstvím převažuje igelitové průčelí a pokud ano, važí se takto vzniklé obruče na peprmitové aroma prošlapané hravými zpěvy reverzních krtin od mravenčího posypání komínem a kolik lehce zimního pokousání k tomu třeba usušit ?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jakožto posmrtný člen asociace mentálních prudičů musím však podotknout, že jsem se ulekl hned již prvního písmene, přičemž jsem však pramálo tušil, že budu polykat takové hlaholy a řeči z mokřadů, až by i mohér zrudl. Tímto prodávám svůj hlas parlamentům, lehnu si vedle své kočky a pokud se o mě zmíněný tvor nepostará, zemřu hlady.

Nahlásit

-
1
+

Ano, je důležité pohlídat vřeštící průzor nějakých těch letadlových stonků jak by to vypadalo kdyby jen tak někdo luční kobylky podlézal koalím chvostem, avšak jindy třeba nasát a podchitit skřípání mýdlových bublin husý kůží z končin paní hůl držíc tázavě nad odšroubovanými záhonky řádů jízdních, domájíc se při tom odměny v podobě chichotu štěkavého, přilepeného střípky vosých křídel žlutých jindy lehce do fialova, přestožé staré moudrosti pravý, že není zpěvný chléb když prach neskáče na povel i podél vytráží obtěžkaných ůkoly, které radno vyplnit ježně před vzplaním vodních kotoulů, jelikož od tamtud je střepů více v porovnání se zahraniční politikou severního mongolska které dosud nezýskalo žvýkavé ledoborce a to především díky nechvalně proslulému mumlání podél nabytkový usedlin, však hmyzí nedorozumění snažilo se tyto rybý šupiny již několikrát odložením vyjasnit ale co naplat když holinkové ornamenty hlasitě poskakují, ačkoliv chlévy již dráždivým kýchnutím chválospěvy uzemnili.

Nahlásit

-
0
+

Potom co jsem několikrát v černých ovcích viděl jsem se obrátil přímo na českou televizi a žádal jsem vysvětlení, jak je možné, že sese ve veřejnoprávní televizi (kterou si všichni platíme) objevují zprávy a reportáže za které by se nestyděl ani žádný bulvární deník.Naposledy jsem viděl v černých ovcích reportáž o společnosti Edbusy. I když se u této společnosti nabízí spousta otázníků, reportáž byla nejenom natočena naprosto neprofesionálním stylem, který má se žurnalistikou toho společného opravdu prámalo. K tomu nebyly schopni vysvětlit jak funguje společnost a "aby něco o tom řekli" tak si celý systém vymysleli :-) Naštěstí to však není v ČT pravidlem, například na NOVĚ je toho mnohem víc. V televizních novinách je spousta reportérů,o kterých vypovídací hodnota reportáží je založena na tomto "musím rychle něco natočit, si něco vymyslím.. jinak nebudu mít na splacení hypotéky... "

Nahlásit

-
0
+

V textu jste přehlédl, že USF odkazuje na článek z Finmag, viz http://www.finmag.cz/clanek/3066/. Ačkoli Fincentrum tento dva měsíce starý materiál napadá a označuje za neobjektivní, jako autor osobně ručím za informace, které obsahuje a doporučuji jeho pozornou četbu. Vše je zdokumentované - od sdělení autorky testu, jak byli osloveni jednotliví poradci, po prohlášení porotců, kteří o odlišné metodice výběru zástupců jednotlivých firem nebyli informováni. Pouze s panem Syrovým jsem hovořil jen telefonicky a bez záznamu, ovšem jsem si jist, že v případě potřeby veřejně potvrdí, že jeho citace je autentická.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Možná z toho důvodu, že test dělal server Fincentrum.cz dříve vlastněný současnými majiteli Fincentra FP? Možná proto, že tam velmi dlouho dále pracovali a Stuchlík v Mafře ještě loni pracoval? Možná z toho důvodu, že je zvláštní, že poradce Fincentra udělal portfolio, které se diametrálně liší od běžné praxe v dané firmě? možná proto, že schůzka proběhla na centrále dané firmy, což jsou také jediné skutečně repre prostory, které mají. atd atd.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ta zobrazená v pravém sloupci je konkrétně z časopisu Týden, podobný inzerát prý vychází také na Slovensku.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobrý den. Chybí mi tady uvedení zdroje. V kterém časopise byla tato ,,reklama,, Fincentra uveřejněna?

Nahlásit

-
0
+

Přečetl jste si článek, na který se v textu odkazuje? Nejde o žádné podezření, to jen autor tiskové zprávy opatrně a korektně formuluje. O tom, že reprezentanta Fincentra vyslalo vedení firmy a že se samotné poradenství Fincentra odehrálo na centrále, nepopírají ani autoři testu a dokonce ani majitelé Fincentra. Navíc je to patrné i z odvysílaných záběrů. V případě Partners a AWD šlo naproti tomu o náhodný výběr "obětí" podle fotek a kontaktů na internetu. Poslední, nejhůře hodnocený poradce z OVB byl kupodivu taky vyslaný centrálou, což je velmi smutné. A to je ostatně důvod, proč AFIZ dělá mrtvého brouka a tuto kauzu bude odstrkovat s tím, že žabomyší války škodí všem.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

muze mi to nekdo, jako laikovi co s fin. poradenstvi nic spolecneho vysvetlit? jak a kdo a proc prisel na to, ze zrovna fincentrum tam melo nastrcenho cloveka? jen proto, ze vyhrali?jsem jen zvedavy. diky

Nahlásit

-
0
+

Jde o tiskovou zprávu, kterou publikovaly i jiné finanční servery a zcela jistě jí bude věnovat pozornost také redakce časopisu Finanční poradce. Zde máte možnost vyjádřit svůj názor. Partners do toho prosím nemíchejte, členem USF tato společnost není a ani s tiskovou zprávou nemá nic společného. Osobně považuji reklamu Fincentra za neetickou a jsem přesvědčen, žeby to nemělo projít bez povšimnutí. Jako šéfredaktor a spolumajitel FINMAG.CZ vám tímto otevřeně hlásím, že budu tento web mimo jiné využívat ke kultivaci finančního poradenství, k pranýřování nepravostí a k vytváření korektního podnikatelského prostředí. Ale to snad nikoho nepřekvapí, dělám to v různých médiích už řadu let. Že to kritizovaným připadá zaujaté, je také logické. V tomto případě ovšem můj názor nehraje roli - USF zveřejnila tiskovou zprávu, vy se k tomu postavte. Díky za váš komentář.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Myslel jsem, že FINMAG je normální ekonomický magazín, ale vzhledem k charakteru tohoto článku, který je zjevně komerčně-názorového charakteru, si to již nemyslím. Proč se Partners nebrání žalobou proti klamavé reklamě a plácají tady dohromady páté přes deváté, vč. zneužití rádoby nezávislého FINMAGu?Uvidíme, jestli se návštěvníci tohoto webu nechají zblbnout stanoviskem nějaké truc asociace, jakých si může založit každý deset. A co na KAUZU říká SLMFP (Svaz lidiček makajících ve finančním poradenství)?

Nahlásit

-
0
+

existuje podezreni? to je neco jako pri volbe prezidenta - byl jsem na zachode a nekdo ze zadumi nabidl 2 mega? nevidel jsem ho ,ale urcite to byl odesak? kdo ma konkretne podezreni, jak vzniklo? do te doby si USF muze pokladat co chce.

Nahlásit

-
0
+