Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Je IŽP užitečný produkt?

29. 5. 2008
32 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Myslím, že takový klub dobře suplují diskuse na webech. Není ale problém to uskutečnit v reálu. Ohlašte v diskusích záměr sejít se poprvé a pobavit se o cílech takového klubu, uveďte místo a čas, specifikujte, jaké lidi byste tam chtěl vidět. Domluvte to osobně s Pavlem Hanzlem, pomůže vám určitě s propagací. Dejte si ale pozor, aby se to časem neobrátilo proti vám - ve chvíli, kdy tomu budete věnovat čas a energii a pokusíte se sehnat sponzory na první semináře, budete velmi zranitelný. Začnou se ozývat hlasy, že si z toho děláte vlastní byznys a kdo ví jaké jsou vaše skutečné záměry. Jste v Česku.

Nahlásit
-
1
+

Diskuze

Vážení pánové Fejtku a Hanzle,Váš dialog umožnil nahlédnout hluboko do sektoru finančních poradců a jejich vztahu k produktu IŽP, mně však - coby snad trochu obeznámenějšímu klientovi - na titulní otázku článku prakticky neodpověděl, i náznaků odpovědí přinesl jen minimum (četl jsem celou, časopiseckou verzi).S trochou nadsázky se považuji za typického zástupce generace, která právě zakládá rodinu a pořizuje vlastní bydlení, takže otázka životního zajištění a zároveň dlouhodobého zhodnocování financí je snad úplně nejvyšší prioritou k vyřešení.Zatím tuším, že k vyřešení tohoto problému je možné v principu použít IŽP, KŽP (což je ale zřejmě spíše velmi konzervativní produkt?) a RŽP v kombinaci se spořením či investicemi (např. do OPF). Zatím jsem ale nikde nenarazil na solidní srovnání (popsání výhod a nevýhod) těchto variant (či dalších možností), a to nejen z hlediska finančního, ale i z dalších aspektů (likvidita, transparentnost aj.).Mimochodem ani s mým poradcem (s nímž jsem jinak velmi spokojen a který je ze společnosti Partners :-) ) jsme zatím tuto otázku nebyli schopni důkladně zanalyzovat.Myslíte, že by redakce Finmag vzala jako výzvu analyzovat užitečnost produktu IŽP zejména z hlediska klienta? Nevolám po výčtu faktů typu "toto je dobré a toto špatné",vůbec se nebráním nad věcmi přemýšlet. Nicméně v tomto článku jsem klientské hledisko poněkud postrádal.Přeji všem pěkný den!

Nahlásit

-
0
+

Trochu jsme si nerozuměli, mé první vyjádření bylo asi dvojsmyslné,pravda.Do nitra a detailů nevidím,teď tu čtu,že aktivity dříve byly dokonce výrazné.Máte pravdu,že čas je drahý.Když k tomu vezmete,co se dělo po vzniku AFIZ (oddělení některých zakladatelů a založení druhého sdružení-přesný název nevím)...Které sdružení je pak z pohledu klienta to autentické a "správné"? Ale to jsem slyšel jen zprostředkovaně od člověka z oblasti financí a možná interpretuji špatně.De facto sám píšete-ukončili jste diskuse kvůli vzniku poradenské firmy.A poradci-osoby nejsou nic jiného než IČaři-malá vlastní firma jednotlivce.Proto i myslím,že k první hrubé očistě nejhorších nešvarů je potřeba hlavně efektivní dohled (ale ne byrokratický přes papíry,kolonky).Ano, naivita,chápu.Kde ale nelze ještě spoléhat na míru etiky,musí zatím vládnout bič.To říkám přesto,že nejsem příznivcem nadměrného regulování a bujení státu.Nicméně poradci ať to klidně ve "druhém kole" zkusí.Kriteria (očima zvenčí) jsem psal jinde a nestane se nic horšího,než rozhádání.S vědomím tohoto rizika předem do toho půjdou.A pokud by na tom kdokoliv z členů pak profitoval ve svém byznysu (bude vidět-začnou se na něj třeba obracet lepší klienti), je to odměna za odvahu dát věci svůj čas a energii.Nesmí jen zneužívat členství komerčně nevhodným způsobem.Závistivce může pak mít "na háku",řeči pustí druhým uchem ven,jen nesmí lítat rovnou horší klacky pod nohy.Bohužel to je riziko podnikání,kór tady.Musím se loučit.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ani mě nenapadlo, že byste něco kopíroval, opravdu to tak vyznělo? Jen podotýkám, že tato iniciativa má do značné míry předem danou trasu, po které jsme se loni ubírali s kolegy Šafránkem, Prouzou, Lenerem, Hrubým, Slukou, Borkovcem, Šimčákem a dalšími. Byly to obrovsky obohacující diskuse, bohužel jsme to nakonec ukončili kvůli střetu zájmů při založení Partners. A jak už jsem upozornil níže, právě skutečné či domnělé zájmy zakladatelů představují pro společenství velké riziko. Bylo by fajn, kdyby něco takového vzniklo na úrovni jednotlivých poradců napříč trhem. Ale osobně už bych do takového projektu čas neinvestoval, je to, obávám se, v českých podmínkách málo životaschopné.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ano, to jsem psal, ale vše bylo myšleno tak,že názor nebyl ovlivněn již nějakými dřívějšími výstupy odjinud a nekopíruje je, vypadl ze mě spontánně v ten moment (shoda je opravdu náhodná).Vůbec jsem nevěděl, že už kdysi obdobné snahy proběhly. Člověk to může porovnat i s jinými oblastmi než poradenství a jste v Česku. Jinak mi je vcelku jedno, co si poradci založí nebo nezaloží a jak si nastaví pravidla je jejich věc. Bylo to myšleno jako námět zvenčí, ne jako kritika něčeho. V mém případě by se přede mnou poradce nadměrně operující v terénu nějakým sdružením a shazující nečleny sdružení spíše shodil, protože mercedes nekoupím jen proto, že škodovky jsou u něj chudáci.Pokud se tohoto členové sdružení vyvarují, mají lepší šanci uspět.Stejně si vždycky musí vzájemně "sednout" klient i poradce lidsky. Když Vám nesedí herec nebo zpěvák, taky Vás nikdo nepřesvědčí, že je výborný. Hodně štěstí v úsilí a těžké práci.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ale ano, myslím, že úvaha tímto zatížena je, cituji vás:"Samozřejmě by nastala propagace-vzniká klub,kliente,zeptej se poradce,jestli je členem.Není? Pozor,lépe si najdi člena."S tím opatrně :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

To nevím,že se něco podobného řešilo,úvaha tímto nebyla zatížena. V prvé řadě nutno zadefinovat hlavní cíl - jestli šperkování prestižnosti topporadenství anebo prvotní "hrubá" očista trhu od nejhoršího (asi důležitější v této fázi). Asi bych neřešil kriterium příjmu při vstupu do členství. Když se tím korektně uživí,tak má na trhu své místo a kolik potřebuje k obživě a pro něj uspokojivému zisku, je individuální věc. Chápal bych třeba tu hlavní činnost+filozofii práce s klientem (např. jestli se poradce aspoň snaží-pokusí při práci navést klienta na komplexní princip uvažování anebo jen "bez odmlouvání" plní pokyny klienta a pak jsou vysoké hypotéky bez řešení penze nebo investice bez krytí rizik apod.). Je jedno, jestli umí vše sám i realizovat anebo něco realizuje "subdodavatelskyquot;.Umětšpičkově realizovat sám všechno dost dobře nejde (subjektivní názor). Komerční nezneužití určitě, ale kdo to v terénu uhlídá ...nevím. Na to lze spoléhat, pokud by sdružení tvořili lidé, kteří jsou už teď plně životně-existenčně zabezpečeni a jde jim o osobnost-ego.Při vší úctě, to o sobě v ČR zatím může říct jen málo poradců (notabene "neboucháčů&quo t;).Jediněsnad "mysteryshoppingquot;?Ale to by prostě musel ukázat až život, jinak zůstane u teoretizování-ladění a skutek by utek.Každý nebude mít svého "kontrolora&quo t;.Námětyby přicházely během života sdružení. Maximálně se to rozhádá,nic horšího se nestane.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ne, děkuji. Bylo to určitě vyčerpávající a debatu posouvající. Díky

Nahlásit

-
0
+

Je zajímavé sledovat tyto úvahy. Před rokem jsme nemlich to samé řešili při zakládání podobného klubu AFP. Jednou z prvních věcí, na kterých jsme se shodli, byl striktní zákaz využívat členství komerčně jako konkurenční výhodu. Pokud budete v diskusích pokračovat, dojdete myslím ke stejnému závěru. Právě kolem komerčního využívání/zneužívání je nejvíc ale. Byla by škoda se na tom zaseknout.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jako příp.klient není důvod být proti,i bych Vám rád odpověděl jednoznačně, ale přes všechnu snahu nejsem schopen :-)Odpověď závisí na tom, co vznikem klubu má být primárně sledováno.Tzn.úhel pohledu.V reálu nedojde k situaci, že by v zemi bylo 100-500 profiporadců (o těchto číslech byla řeč). Budou i poradci (hlavně "samotáři" ),kteřísi vydělají třeba 30-40 tis. měsíčně hrubého (na plný úvazek) a víc třeba schopni nejsou (nemají lepší zázemí a kapacitu,dělají i nimravou práci-domácnosti,povinná ručení,krytí odpovědnosti a menší klienty) a přitom by dělali korektně a logicky.Jsou sami na vše-kontaktování,ježdění,sběr dat,řešení,administrativu,vede nísvých i zákonných evidencí,sledování toků svých odměn,sledování změn v produktech a legislativě,účasti na školeních,korespondenci,reklam acea nesrovnalosti...atd.Nemají servis zastřešující firmy.Přesto mají třeba důvod být spokojeni vůči sobě či okolí.Proč by měli dostat nádech "nejsi v klubu,jsí béčko a možná toho rovnou nechej"? Členové klubu neobsáhnou dostatečně široký záběr co do počtu klientů.Klíčovější je,aby ten nečlen "neprasil" (s prominutím).Dokázal by to klub zajistit? Nevím jak,kdyby to ani nevěděl. Samozřejmě by nastala propagace-vzniká klub,kliente,zeptej se poradce,jestli je členem.Není? Pozor,lépe si najdi člena.A každý bude chtít být samozřejmě vidět. Tomu nezabráníte,je to logicky byznys,ne spolek vědátorů.Aha,člen už nestíhá,kliente máš smůlu.Toliko PROTI.Zbytek PRO.Neuspokojil jsem Vás,vím.Neznám dobře cil.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Souhlasím, že je to kruh. Ale teď nevím jestli jste v zásadě PRO nebo PROTI. Pokud jste PROTI tak nevím proč a pokud jste PRO tak nehledáte jak...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Souhlas do puntíku.

Nahlásit

-
0
+

Řekl bych,že jste trefil rozumně hřebík na hlavičku. Kdo kdy posoudí, co je pro klienta zaručeně nejlepší? Vemte situaci: sejdou se dva poradci se stejným klientem, proběhne získání informací, doma poradci navrhnou nějaká řešení. Neměli by se enormně lišit ve "strategii" ;,ale na 95% se budou odlišovat ve výběru už konkrétních řešení a institucí. Přitom řešení obou dvou budou mít jak svá silná místa,tak svá omezení nebo rizika. Kdo určí, co je lepší? To by zase byl subjektivní pocit. Jde o to, aby se enormně nelišili v principu řešení financí (anebo i neřešení - někdy je nejlepším řešením nedělat nic, i když to zní divně).Často je nejcennější vůbec klienta dovést ke změně uvažování.Pane, doporučuji závazek nižší a slevte z představ - už pak jinak nevytvoříte žádný finanční kapitál.Někdy je nejlepší neobvyklou potřebu zkusit vymluvit a pokud si mermomocí chce "natlouct hlavu", tak popřát hodně štěstí, omluvit se a jako zodpovědný poradce, který do toho nedá své jméno, u superkreativního řešení neasistovat a vysvětlit proč, pokud by řešení vedlo k jiným rizikům. Ale zase je to vše jen subjektivní názor - vidíte, je to kruh ... :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobrý den. V těchto vizích bych se obával následujícího. Finanční svět je čím dál složitější, nepřehlednější, plný polopravd i lží,slibů. Aby člen klubu byl špičkou ve všech oblastech financí dost dobře možné není. Buď jste klasa v jedné-dvou oblastech a o zbytku máte povědomí o principech (něco byste i vyřešil, protože solidně znáte 1-2 instituce v těchto vašich "nejslabších&qu ot;oblastech) - anebo se budete snažit být špička ve všem, ale spíš pak hrozí,že budete ve všem průměr nebo horší. Stejně jako lékař-"obvoďák& quot;má povědomí o obecných souvislostech a ví, že od určitého momentu by vás musel doporučit ke kolegovi-už specialistovi. Nebo automechanici-taky jsou motoráři, elektrikáři, karosáří ....Osobně by ve mně jako v klientovi poradce typu "umím všechno, sám a vše špičkově" spíš vzbuzoval podezření, že je to "Brouk Pytlík, práce všeho druhu". Pojmout na dostatečné úrovni úplně všechno podle mne nejde právě proto,jak se vše ve financích dynamicky mění. A že by člen uměl o všem mluvit a bez přípravy ? Dobrý rétor není záruka, že je dobrý praktický řešitel. A proč nutně bez přípravy ? Příprava není nic ostudného. Pro klienta přece taky nevytáhnete rovnou řešení bez přípravy. Ale nerad bych, aby to vyznělo negativně, to rozhodně ne,snad to bude pochopeno a taky je to jen subjektivní názor. Jen "broušení diamantu prestižnosti klubu" je jedna věc a to, že Štorkové a podobní se tomu zatím můžou smát a svou právě dobrou rétorikou dále "páchat" - to je věc druhá.Držím palce.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobrý den, pane kolego. Již z podstaty vyplývá, že tím orgánem by museli být všichni členové toho klubu. Rád bych zdůraznil praktický význam členství. Nečekám od nikoho, že bude cudně před svými klienty tajit, že se někde tajně schází s nějakou elitou a tam, takřka akademicky, diskutuje o zvýšení blaha klientské masy. Spíše čekám, že se každý rád vytáhne tím, že je členem, že tedy půjde o zvýšení jeho společenské prestiže a obchodního úspěchu. Ideální by bylo, pokud by samotný fakt členství znamenal již na první schůzce toto: " Ach tak, vy jste člen? Nemusíte už nic jiného říkat. Věřím Vám. Ukážu vám i všechna mateřská znamínka na mém nejen finančním těle.". Respekt, ale i nároky ke všem poradcům v oboru by rostl.---Odhady o tom, kdo by byl členem si dovoluji trochu zpřesnit. Myslím, že 100 lidí je optimální a maximální počet, o udržení jednotlivce na další období (ideálně 1 rok)rozhodují hlasováním všichni členové. Rozhodně nestačí, že někdo umí jen hypotéky, nebo jen investice, nebo jen pojištění. Musí to být osoba, která dovede bez přípravy hovořit na jakékoliv téma. Musí být mediálně činná, musí se věnovat převážně vlastní klientele... musí mít respekt u konkurence, musí se umět vyjádřit bez gramatických chyb. Obávám se, že jinak členství nebude prestižní, ale normál, jaký chtějí lidé všude ve vyspělém světě. Pokud bychom se na to dívali měřítkem, že to má být "jen dobrý poradce", pak sklouzneme k tomu, že danou větu klient na první schůzce málokdy vysloví.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Díky za odkaz.Ono,abyste dělal 5 mil na hypotékých měsíčně už svědčí,že o tom něco víte a že ostatní obohatit dokážete.Otázka je také,jaké děláte ty hypotéky.Kvalita je do určité hranice snadno měřitelná a pak už je dost subjektivní.Toto je nejtvrdší oříšek.Poradce by měl také v té kvalitě prokázat,že je schopen flexibilního a kreativního myšlení při řešení neobvyklých potřeb,takže opravdu si zatím nedokážu představit,kdo by to a jakým způsobem posuzoval.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Přiznám se, že jsem o tomto klubu slyšel poprvé až z videosekce, takže možná hloupý dotaz, ale kolik lidí z ČR je v tomto klubu, pokud vůbec někdo, nevíte?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Podmínky členství pro ČR jsou přesně dány na jejich stránkách. Je to jedno z nejstarších sdružení tohoto charakteru založené roku 1927. Podle následujícího odkazu, kde jsou podmínky konkrétně pro ČR http://www.mdrt.org/UserFiles/File/Membership/Production_Goals/2008%20Production%20Goals%20(Czech%20Republic).pdf je základní kvalifikační kritérium 1.023.200,-- Kč z vlastní produkce. Pokud tedy nechcete do Top of The Table, kde je třeba vlastní obrat 12.139.200,-- Kč. Ne tedy MLM zemský ředitel. V MDRT se strukturální příjmy nezapočítávají.Zajímala by mě také definice testu kvality poradenství a kdo by takovou metodiku sestavoval. Finanční plán je hodně subjektivní záležitost každého poradce založená na obecných principech.A seriozních borců, jak říkáte, může být docela dost, protože pro zmiňovaný obrat stačí něco přes 5 mil. Kč hypoték měsíčně a je to tam... A může to být pouze hypoteční specialista bez obecnější znalosti fin. plánování. A přesto dělá svou práci určitě na výbornou, pokud klient hypotéku dostane...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

MDRT jsem zaregistroval ve video sekci.Takovýchto sdružení,pokud se nemýlím,je ve světě docela hodně.Řekněme,že hranice mezi 50 000 - 100 000 Kč vydělanými měsíčně na vlastní činnosti + absolvování testů kvality poradenství a znalostí by mohlo stačit.A borců,kteří dělají seriozní práci s tímto obratem je jak šafránu.MDRT na mě dělal dojem,že je spíš pro nějakého multilevel zemského ředitele.Tito lidé jsou bezesporu velmi schopní a jejich znalosti a zkušenosti jsou značné,ale pavažuji to spíše za obor řízení lidských zdrojů.Ale pokud MDRT funguje jinak,nechám se rád poučit od kohokoli.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Myslím, že takový klub dobře suplují diskuse na webech. Není ale problém to uskutečnit v reálu. Ohlašte v diskusích záměr sejít se poprvé a pobavit se o cílech takového klubu, uveďte místo a čas, specifikujte, jaké lidi byste tam chtěl vidět. Domluvte to osobně s Pavlem Hanzlem, pomůže vám určitě s propagací. Dejte si ale pozor, aby se to časem neobrátilo proti vám - ve chvíli, kdy tomu budete věnovat čas a energii a pokusíte se sehnat sponzory na první semináře, budete velmi zranitelný. Začnou se ozývat hlasy, že si z toho děláte vlastní byznys a kdo ví jaké jsou vaše skutečné záměry. Jste v Česku.

Nahlásit

-
1
+

Docela by mě zajímal Váš názor na ten obrat, který by umožnil stát se členem takovéhoto sdružení. Pokud by měl být pouze symbolický pro odlišení full time a part time poradců, tak to může zavánět teoretizujícími všehoználky, kteří s businessem nemají nic společného. Dopadlo by to jako v našem školství, kde až na čestné vyjímky větišnou platí: kdo se neuplatnil v komerční sféře, tak učí.Aby se z takového spolku nestala pouze teoretizující organizace vyprávějící jen o tom co by jak bylo hezké...A hlavně - proč vymýšlet vymyšlené... Takovýmto prestižním sdružením v oboru je celosvětově MDRT (www.mdrt.com). Jeden z jeho členů přednášel nedávno v ČR. Pokud se nemýlím, byl s ním na Finmagu i videorozhovor.....

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Rozumím,jak záměr myslíte. Jen jsem ale říkal,že toto samo nevyřeší dostatečně rychle+efektivně hlavní problém poradenství u většiny národa. Členové se odliší od většiny-budiž, v pořádku.Pak vznikne profesně-zájmové sdružení poradců klientů s majetkem ve vyšších stovkách tisíc či milionů (nebo lépe řečeno-je velká pravděpodobnost, že to bude v této poloze).Ale tihhle klienti vás už většinou nepotřebují mít rozlišené od svátečních pseudoporadců.Vědí,oč jde. Myslíte ale, že rodinu s průměrným-i podprůměrným rodinným příjmem zajímá v prvé řadě,jestli jste v "nějakém" klubu? Tyhle lidi zajímá, co pro ně můžete konkrétního udělat Vy jako osoba-aby nemuseli nikam moc chodit,aby nemuseli něco dlouze číst (když tomu nerozumí),aby to ale nestálo moc peněz a jak na ně působíte dojmem jako člověk. Doufají,že nejste podvodník a aby "to někdo nevytuneloval". Na těchto neznalých-negramotných se páchají největší lajdárny a tohle klub pořeší jen částečně z pohledu rychlosti zlepšení.Prostě "Mr.Š" a podobní vám i pak budou ještě běhat po revíru a věřte,že tu hubu mají velmi dobrou.Namítnete-takové klienty jako poradce pomíjím. Logický argument,ale zůstává pořád problém,že zvěrstva se páchají hlavně tam, ale renomé ja v háji jako celek.Takže klub je zajímavý nápad-přínos,ale ne samospasitelný.Část mozaiky. Nenavážejte se,prosím,rovnou plošně do všech nečlenů klubu s nižšími příjmy. Ne úplně všichni musí mít vymytou hlavu a být podvodníci-manipulátoři. I vyjímky jsou... :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pane Fejtku, tím že nebudou prodávat pouze pojišťovací produkty jsem měl na mysli, že se budou zabývat kompletním poradenstvím. Doufám. Abychom si rozuměli. Ale jestli polovina z nich je od ZFP Akademie, tak to mě mrzí. Vojtek

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Členové takového klubu si nekladou za cíl obsloužit celou republiku,chtějí se odlišit od té anonymní masy s vymytým mozkem.Takový Štork by se do klubu nikdy dosatat nemohl,protože by nesplnil nároky týkající se odbornosti a kvality práce.Limit toho obratu by měl být symbolický,měl by odlišit hlavně ty,co to dělají na full time, a ty, co to dělají na part time(nedělní igelitkáři,jak poznamenal pan Fejtek).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Když vás tato část dialogu tak rozrušila, dejte prosím pozor, ať se vám nedostane do ruky kompletní materiál, který vyjde příští týden v časopise Finanční magazín. Tam "ten pan Fejtek" podobně úsporným způsobem říká věci, ze kterých mnozí polezou po zdech. Zvlášť jedna jeho větička by se vám pak mohla hodně honit hlavou.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobrý den. V podmínkách českého deformovaného trhu (z pohledu často "pseudoporadenských{ amp2}quot;služeb) je tato myšlenka zajímavá,ale kdo myslíte, že by v takovém klubu mohl v reálné době být ? Poradci, co bojují v potu tváře s finanční a často i lidskou blbostí (omlouvám se za tvrdší výraz, ale on sedí) značné části národa a jsou vůbec rádi, jestli jim finančně negramotný klient neutne komunikaci, se tam těžko dostanou.Přitom můžou být velmi dobří ve své podstatě. Klub by jen částečně mohl sám naplňovat hlavní problém - vymýcení vědomých manipulátorů z trhu.Byl by to jeden z kamínků, ale ne vyřešení problému.Prostě za "kauzy Štork" a jim podobné musí přijít červená karta bez žluté a napořád.Poradenské firmy by měly být více sledovány regulátorem,jakou mají filozofii práce se svými lidmi směrem ke klientům. Ale proboha ne formou byrokracie, ale osobního kontaktu,partnerství. Na deformovaném trhu to zatím chce více "biče",mál oplatné - ale na efektivních místech, ne jestli máte dobře všechny "papíry". Ano, klíčová je etika, ale v deformovaném prostředí na ni zatím spolehnout nelze,bohužel.Nečekejte, že si zdejší kapři sami dobrovolně vypustí rybník.... Tím nechci negovat co píšete,ale je to jen jeden z kamínků mozaiky. Ideálně 100 poradců (ani 500)nezvládne masu několika milionů jedinců,kteří poradce potřebují a zatím to většinou ani neví. To se vylučuje - pak nemáte dost času na kvalitu. Klub může pomoci"vybrousit kvalitu",ale je třeba ji nejprve pozvednout.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jistě přátelský battle.Nedovolil bych si tvrdit něco jiného.Přeji dobrou noc

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Obrat z vlastní produkce, myslím, že pan Štork už se kvalifikoval.

Nahlásit

-
0
+

Svého času jsem se touto myšlenkou také zaobíral, ale asi ji již nestihnu realizovat ;-). Pokud se do toho pustíte, máte mou podporu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Hmm, neřekl bych až tak, že šlo o battle. Pane kolego Zárubo, když máte s někým společné cíle a sny o budoucnosti oboru, to se pak špatně předstírá boj. Zbytek naleznete v tištěné verzi Finmagu. Přeji pěkný večer.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Hezký večer, pane Vojtku, jste asi poradce, jak usuzuji z vašeho hodnocení. Jaký, usuzuji zase z vaší poslední dedukce: tedy jen mezi námi - nedělní igelitkáři jsou ten největší průšvih celé branže.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+
1/2