Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Kolik spořit?

1. 6. 2008
 6 020
3 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Důvody jsou zřejmé - zajištění budoucích výdajů (bydlení, vzdělání dětí, důchod), vytvoření rezervy pro nepříjemné události v životě (ztráta zaměstnání, nemoc, úraz, ..) a také na obyčejné spotřební předměty (auto, dovolená, nábytek) atd. Částečně jsem se o tom zmínil v předhocuím článku (http://www.finmag.cz/clanek/4 370/).A babička má děti a vnoučata a ty jí s inveticí do ČEZu rádi pomohou :-)Děkuji za reakci

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobrý den,Spoření je hezká věc, ale nikde v článku není uvedeno proč spořit, na co spořit a jak spořit. Procenta mi nic neřeknou. Znám člověku, co si odkládá více jak 70 procent svých příjmů z lehce nadprůměrné mzdy a žije téměř jako troska.Jednoho dne ve škole ke mě přišel učitel angličtiny podíval se do mých hospodářek, kde bylo jako titulek napsáno "elektřina zdraží o 10 procent" a řekl "no to jsou darebové, je o státní firma a takhle okrádá lidi" Tak jsem se usmál a řekl "Tak se nenechte okrádat a investujte do akcií ČEZ" a se zamyslel a odpověděl "už vidím, jak nějaká babička ze Šumavy bude investovat do akcií ČEZu" .. utáhl si svou kravatu a vesele šel dál..

Nahlásit

-
0
+

A skutecnost? Tak uz vime kolik bychom meli idealne sporit a ted by me zajimala statistika jaka je realita. Kolik procent platu v prumeru lide skutecne usetri? Pripadne rozlozeni, kolik procent domacnosti usetri 30 %, kolik aspon tech 10 atd. Existuje nejaky vyzkum?

Nahlásit

-
0
+