Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Tunely jsem nevymyslel

8. 4. 2008
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

No, s tím Seanem Connerym to bylo myslím jinak. Podle toho, co jsem četl, se snaží Kožený každému, komu podává ruku tu ruku, dokázat svůj drtivý stisk. Což je, jak známo, označováno za snahu o ovládnutí druhého. Connery měl údajně říci, že pokud mu to udělá ještě jednou, že mu rozbije hubu.Jinak s Vaším názorem na audity a auditory souhlasím. A odkazuji na doprovodný článek.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Kožený je vynikající demagog,už se nedivím, že Sean Connery řekl, že takovému člověku již ruku nepodá.Ohánět se třeba auditorem je směšné, auditor kontrolje jen účetní doklady, údaje, které mu Koženého harvard poskytl, údaje, které auditoru nejsou sděleny nejsoupředmětem auditu, stejně jako legálnost či nelegálnost transakcí. Celé to jeho vyjádření je směšné,byť dobře demagogicky připravené. Tuneluje se samozřejmě i v Americe, třeba kauza Enron, kde odsouzení sedí ve vězení, a desítky dalších, o kterých se ale nepíše. Podle Koženého tunelování je výmysl a neexistuje.

Nahlásit

-
0
+

Taky dobrý den. Já svůj názor jako autor zmíněných materiálů zveřejňovat nemohu. Mým údělem je popsat podle mého názoru pokud možno co nejobjektivněji situaci. Znám ale spoustu lidí, kteří mají tak radikální a tvrdý názor, jako Vy. Jinak nesouhlasím s tím, že nebylo nutné dát tomuto tématu takový prostor. Není jednoduché, leccos bylo třeba vysvětlit. A doložit. Snad je to srozumitelné. A taky jde o věci, o nichž se podle mého názoru vůbec nepsalo. A to se tam ještě řada podivných shod okolností nevešla - třeba jak rychle byly na tehdejší obvyklou dobu zápisů do obchodního rejstříku transformovány investiční fondy na akciové společnosti a další podivně rychlé záležitosti kolem fúze. Bylo také důležité popsat řadu dalších věcí, včetně podivně laxního přístupu řady státních institucí. Což berte jako můj názor, nikoliv obhajobu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobrý denPředevším se chci předem omluvit za můj radikální a tvrdý názor. Slabší povahy ať ho raději nečtou. Jsem rád, že jsem se z časopisu konečně dozvěděl, jak to doopravdy bylo. Stačily k tomu tři odstavce. Na druhou stranu si myslím, že osobám jako je Viktor Kožený takový rozsah, co byl v dubnovém finmagu nenáleží. Byl to člověk, který sliboval 10x násobné zhodnocení investice a jeho „revoluční investování“ vypadalo takto: koupil nadhodnocené akcie za 2700, které klesly na 2200 a pak je v naprostém klidu prodal. Bud se jedná o naprostého investičního hlupáka, nebo o člověka, který připravil důkladný podvod. Říct: to se stane, byla to jenom ztráta samozřejmě lze (pak přichází na řadu druhá varianta že je to hlupák a ňouma), tak by měl svojí pravdu obhájit před zákonem. Když nevěří českým soudům, tak měl své činy objasnit před soudy v Americe (tam žádného Zemana nepotká)Ani jedno neudělal a ukrývá se jak stará panna na Bahamách.Proto dle mého názoru je pan Kožený jeden z největších podvodníků 90 let a jeho dalšího působení bych viděl ve vězení, konkrétně sprchách jako vrchní podavač mýdel.

Nahlásit

-
0
+