Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Hurá na Bahamy!

30. 5. 2008
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Zda má, či nemá, těžko říci. Ale je pravděpodobné, alespoň to zaznělo u soudu, že mohl být jeho majetek, nebo alespoň jeho část, převeden na jeho matku. Či další příbuzné. Předpokládat, že by se podařilo dokázat, že jde o majetek z trestné činnosti a měl by být vydán do ČR, je asi příliš optimistickéŽe by se Koženého podařilo dostat do ČR asi taky nehrozí. Otázkou je jak se bude dařit Američanům. I když není jisté, že bude vydán do USA a je otázka, zda by to ČR - někdy -pomohlo. Ještě pořád si, nejspíš naivně myslím, že pokud bude nad českým státem hrozba soudu ve Štrasburku spojená s obrovskou škodou, třeba budou státní orgány čilejší. Ale je to asi idealismus.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Těžko ho můžeme poslat do uranových dolů. Takže exekuce na majetek, ale velmi pravděpodobně, žádný majetek nemá, takže zase nic. Pokud by někdy měl nějaký příjem po odečtení cca životního minima by zbytek šekl na splácení. Při fungovaní naší strátní správy však nehorzí, že by se nám ho někdy podařilo dostat zpět do ČR.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

To je důležitá připomínka. Díky. Akorát si nejsem jist, že kdyby to tak dopadlo, dokáže z něj stát peníze dostat. Když pan Kožený dává tak ostentativně předem najevo, co si o tomto soudu myslí.Jste zřejmě právník. Je to sice zatím samozřejmě čistě hypotetická otázka, nevíte ale, jaké by měl stát v tomto směru páky?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pokud bude pan Kožený pravomocně odsouzen, tak odměna advokáta bude ex offo přičtena k tíži odsouzeného a ten jí bude muset spolu s ostatními náklady zaplatit.

Nahlásit

-
0
+