Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Strach má velké oči

19. 9. 2008
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Ještě v minulém roce si spoustu lidí myslelo jakou jsou skvělou investicí nemovitosti. Máte dva zdroje příjmu tzv. dividendy, které jsou vypláceny každým měsíc a k tomu roste hodnota bytu. Jeden takový byt máme a když nám asi před 5 roky vylepily na dveře o nadcházející exekuci, tak jsem si uvědomil, že to nebude tak jednoduché. Nájemník nadělal takové dluhy, že se za to musel dát nájem za více jak půl roku.. I kdyby korekce nemovitostí dosáhla u nás třiceti procent (což je se jeví nereálně ani jako ten nejčernější scénář) tak ani tak bych nikomu investici do do přebytečné nemovitostí nedoporučoval. Jinak jsem udiven tím, kolik existuje lidí, kterým pojem RPSN a penále nic neříká..

Nahlásit

-
0
+

Ano, předmětem exekuce se mohou stát podílové listy, akcie i jiné cenné papíry - potvrdil i tiskový mluvčí Exekutorské komory ČR Pavel Kočiš.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Myslím, že exekutor může i na veškeré fondy, včetně penzijního připojištění. Jedinou výjimkou je životní pojištění, kde je nastaveno krytí pro případ smrti. Na to exekutor nemůže.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

V článku se píše, že se exekutor dostane na běžný a termínovaný účet a na stavební spoření. Má však exekutor právo sáhnout i na peníze ve fondech, v akciích a jiných cenných papírech?

Nahlásit

-
0
+