Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Trochu jiná bankovní krize

30. 9. 2008
7 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Zaujimava paralela so sucasnou krizou je nahttp://chronicle.com/temp/re print.php?id=477k3d8mh2wmtpc4b 6h07p4hy9z83x18- "Kriza z roku 1929 nie je spravnym modelom pre sucasnu ekonomicku krizu".

Nahlásit

-
0
+

Co kdyby nastal scénář H, I, J....Jsou důvody pro radikální kroky?V 30. letech se používaly "Bank Holidays"..Co by se muselo stát, aby k podobnému kroku byly nuceny centrální banky přistoupit i dnes?.Jaká by byla reakce běžných lidí a trhů? Raději nedomýšlet.

Nahlásit

-
0
+

Greenspan má hlavní vinu na dnesní krizi, úmyslne menil uroky FED vzdy tak, aby ublízil prumerným lidem a pomohl milionárum a Greenspan zavinil krach akcií 2000-2002 a krach bank 2007-2008. Nejen Bank of America, ale i Citigroup zacíná dnes 1.10. uz profitovat z dnesní krize a taky Banco Santander, která se levne dostala k 10% penez drobných klientu Britanie. Tedy koupit akcie 2 nejvetsich bank USA a Britanie a Spanelska. Vsichni správní investori dnes dostali na konta dividendy od Bank of America.

Nahlásit

-
0
+

Pane Kohoute, jsou Vaše díky opravdu tak srdečné k tomuto pánovi jak to bylo 5.2.2006? :-)"Když Allan Greenspan přebíral vedení „Fedu“ v roce 1987, byla krize již z větší části zažehnána. Přesto nelze říci, že by přišel k hotovému. Teprve Allan Greenspan završil vývoj amerického centrálního bankovnictví a dovedl jej do dnešního stavu. Americký „Fed“ je nyní respektovanou a důvěryhodnou centrální bankou, která pružně reaguje na výkyvy ekonomiky a dokáže řešit případné krize. Úrokové sazby jsou v historickém srovnání spíše nízké, což podporuje hospodářský růst. Inflace přestala být problémem, který v 70. letech trápil mnoho Američanů.Greenspanova činnost přímo i nepřímo ovlivnila světovou ekonomiku, a to jednoznačně k lepšímu. Díky, pane Greenspane."

Nahlásit

-
0
+

Moc zajímavý článek

Nahlásit

-
0
+

Neschválení plánu je poměrně překvapivý zvrat oproti očekávání. Zřejmě převážila nedůvěra v návratnost státní investice a nyní uvidíme o jaké katastrofě to Paulson mluvil v případě nepřijetí znárodňovacího plánu.Má-li pravdu pan Kohout v tom, že se žádná úvěrová krize nekoná (protože nemá ani potenciálně z čeho ?), pak by stejně přijetí plánu a vytvoření největšího počtu bankéřů na světě (z daňových poplatníků) nemělo valný smysl.Pokud je ovšem problém daleko hlubší než jen mediální či ideologický (a má reálné základy v katastrofální kvalitě dluhů daleko nad rámec 700 mld, které by to stejně nespasily), pak se máme opravdu nač "těšit".Kd ysizde byla rozvíjena teorie (pan Dvořák) o tom, že se v jisté fázi jednalo o předkrm, posléze max. polévku. Že by se blížil hlavní chod ?, řekněme, že se alespoň line vůně z kuchyně ?

Nahlásit

-
0
+

Neschválení plánu mění zásadním způsobem situaci..Investoři by podle mne měli udělat důkladnou inventuru svých portfolií, a to "od nuly", tedy bez ohledu na nákupní ceny..každopádně bude "veselo", zejména, když za 2 dny vyprší zákaz shortů bank. Jestlipak ho prodlouží?

Nahlásit

-
0
+