Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Lezoucí kostlivci

30. 12. 2008
8 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Developer,projektant,stavební firma,ale i banka,protože to,že se dnes nestaví se projeví zhruba za rok a půl,protože lidé nebudou mít za co utrácet své hypotéky.Teprve pak zaznamenají baky významný pokles hypotečních obchodů.Svět to přežije,ale mnoho firem ne.Vyřídit jakýkoliv podnikatelský (nejen developerský úvěr) je dnes náročné.A to pociťují všechny podnikatelské subjekty.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pokud zrovna nejste developer, zamrznutí úvěrů v tomto sektoru vám nemusí tolik vadit. Odvětví bude nějakou dobu čelit klasické krizi z nadměrných investic, podobně jako IT a telekomunikace po roce 2000. Svět to přežije, život jde dál.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Hypotéky nejsou teďka problém.Průšvih je v podnikatelských úvěrech.K čemu mi je,že dosáhnu na solidní hypotéku,když se nestaví nové developerské projekty kvůli tomu,že požadavek na ekvitu vzrostl třeba až na 40 %?K tomu připočtěte nároky na předprodanost,které jsou dvakrát tvrdší než v dobách ekonomického rozkvětu.Lidé na hypotéku sice dosáhnou,ale jsou opatrní,protože mnozí z nich mají strach o své zaměstnání,proto se prodej nemovitostí velmi omezil.Drahé hypotéky rozhodně nejsou příčinou,protože drahé ani nejsou.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jo, tady je ten TEd spread:http://www.bloomberg.co m/apps/quote?ticker=.TEDSP%3AI ND

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Signály zlevňování úvěrů nepřicházejí? A co toto:1. TED spread poklesl na téměř předkrizovou úroveň2. Průměrná fixní sazba na 30-letou hypotéku je 5,22 %3. Meziroční nárůst objemu úvěrů v USA je pořád nad 10 procenty (k 17. 12. 2008).4. Dokonce i realitní úvěry vykazují více než 5% meziroční růst. To není špatné na nejhorší finanční krizi za posledních 50 let, ne?Ať si média tvrdí cokoli, fakta prostě nepotvrzují hypotézu o "zamrznutí úvěrů". Pkud bychom finanční krizi definovali takto, pak vůbec nezačala.

Nahlásit

-
0
+

Vzhledem k tomu, že sazby v Eurozóně budou s největší pravděpodobností i nadále klesat, tak by se to mělo logicky projevit i na dalším oslabování Eura. Existuje však varianta, že jsou spekulanti s tímto scénářem smíření a tudíž by k žádnému většímu oslabování dojít nemělo. Uvidíme :)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Já žil v domění,že výše úrokových sazeb má na měnový kurz pozitivní vliv.Investoři přelévají svůj kapitál do měny,která nabízí vyšší reálnou úrokovou míru.V takové ekonomice je předpoklad i malé inflace.Proto jsem moc nepochopil tu větu,že někteří analytici sazí na posílení USD vůči EUR.Nebo je to myšleno,že po snížení sazeb ECB posílí EUR vůči USD?Trochu mě to zmátlo.

Nahlásit

-
0
+

Tahle krize nemá podle mne v historii precedent.

Nahlásit

-
0
+