Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Články

Aby to svítilo a hřálo. Objevili jsme pravého Prométheanewsletter

Aby to svítilo a hřálo. Objevili jsme pravého Prométhea

Dnešní tipy na čtení ve Finmag newsletteru jsou tipy na čtení zejména o vědě. A věda je jistě věda, ale, lidi, taky strašně krásná sranda.

Gabriel Pleska22. 10. 2023
Prý nám zlevní hypotéky, povídali developeři. Dá se tomu věřit?newsletter

Prý nám zlevní hypotéky, povídali developeři. Dá se tomu věřit?

Dotované hypotéky hýbou developerským světem. Měli bychom zbystřit? Nebo snad pomalu začít vypovídat nájemní smlouvu? Nebo je to jen hra, jak oživit zájem o nové stavby? A potřebujeme jich vůbec tolik? Dnešní Finmag newsletter se právě nad těmito otázkami zamyslí.

Hynek Just15. 10. 2023
Slovensko jako nové Rusko? Vydělat na tom můžeme mynewsletter
 40 674

Slovensko jako nové Rusko? Vydělat na tom můžeme my

Dnešní Finmag newsletter nabídne pohled k našim nejbližším sousedům. Na to, jak je paměť národa krátká a vratká. A jak na tom může Česko – byť jen dočasně – docela dobře vydělat.

Michal Hron8. 10. 2023
Blbá nálada, blbé vyhlídky. Tenhle newsletter radši nečtětenewsletter

Blbá nálada, blbé vyhlídky. Tenhle newsletter radši nečtěte

Před pár dny všechny naštvalo a znechutilo fotbalové derby, do toho nám evidentně začíná nová vlna covidu. Tak se v té blbé náladě pojďme ještě pobabrat. Je tady pesimistický Finmag newsletter. (A to ještě vzniká před volbami na Slovensku.)

Adam Štěpánek1. 10. 2023
O všecko se rozděl. I o tipy na chytré čtenínewsletter

O všecko se rozděl. I o tipy na chytré čtení

O všechno se rozděl. Hraj fér. Nikoho nebij. Vracej věci tam, kde jsi je našel. Uklízej po sobě. Znáte? Pravidla, která se Robert Fulghum naučil v mateřské školce, prý člověku vystačí na celý život. Tímto se ve Finmag newsletteru dělím a zároveň si trochu uklízím stůl.

Gabriel Pleska24. 9. 2023
Bez přípravy nikam nelez. Jak narazit i po 20 letech praxenewsletter
 5 986

Bez přípravy nikam nelez. Jak narazit i po 20 letech praxe

Je to už víc než dvacet let, co se motám v novinářských kruzích. Začínal jsem při studiích na VUT v Brně u psaní recenzí na tehdy supermoderní véčkové telefony, pokračoval na Mobil.cz ve své rodné Praze a na povětšinou zpravodajských pozicích postupně prošel téměř všemi největšími mediálními domy v Česku. Považuju se tak za profíka. Jak malicherné tvrzení...

Michal Hron17. 9. 2023
Vláda na nic, liknavé soudy a vysoká korupce. „Blbá nálada“ v Česku nekončíkomentář
 8 923

Vláda na nic, liknavé soudy a vysoká korupce. „Blbá nálada“ v Česku nekončí

Česko je podle Indexu prosperity a finančního zdraví na 12. místě v Evropské unii. Příliš nedůvěřujeme vládě a soudům a korupci vnímáme jako vysokou. Proč tomu tak je a jak by to šlo zlepšit? Odemykáme pro vás komentář ekonoma Pavla Kohouta z tištěného Finmagu.

Pavel Kohout12. 9. 2023
Jak se mění svět zahřívaného tabáku se zákazem příchutí?BrandVoice

Jak se mění svět zahřívaného tabáku se zákazem příchutí?

Tuzemský svět tabákových výrobků doznal od letošního podzimu několika změn. Tou nejpodstatnější je rozšíření zákazu prodeje ochuceného tabáku i na náplně do přístrojů na zahřívaný tabák. Co to znamená?

PR článek12. 9. 2023
Zeptali jsme se na vás AI. Co nám řekla?

Zeptali jsme se na vás AI. Co nám řekla?

Proč témata umění a byznysu fungují víc na papíře než v online prostředí? A proč často nedovedeme odhadnout, jaké články vám sednou? Zeptali jsme se sebe na poradě a pak ještě pro jistotu AI. Co nám řekla, prozradíme v tradičním newsletteru Finmagu.

Hynek Just10. 9. 2023
Když umění je byznys a byznys je umění

Když umění je byznys a byznys je umění

Proměněný obsah, proměněný vizuál. Finmag newsletter je tentokrát ve znamení nového čísla tištěného Finmagu. Začíná v podkroví jednoho vinohradského činžáku.

Irena Jirků3. 9. 2023
O Midjourney, Malém princi a umění... Nová éra Finmagu je tu

O Midjourney, Malém princi a umění... Nová éra Finmagu je tu

Prázdniny končí, nová éra Finmagu začíná. Hlavním tématem podzimního čísla v novém designu je byznys a umění. Co v magazínu najdete, přibližuje v editorialu šéfredaktorka Irena Jirků.

Irena Jirků31. 8. 2023
Svatební rituály a (ne)revoluční vynálezy

Svatební rituály a (ne)revoluční vynálezy

Ve Finmag newsletteru se tentokrát podíváme na svatební rituály, úspěšné i neúspěšné vynálezy, jako tradičně na podnikání v Česku a nakonec i na mišmaš z celého světa. Tak jdeme na to.

Adam Štěpánek27. 8. 2023
Vždycky je to složitější. A ani Finmag newsletter vám to neusnadní

Vždycky je to složitější. A ani Finmag newsletter vám to neusnadní

Fascinující. Že se text tak těžko čte jen sám o sobě. Jak moc si do něj vždycky promítáme, kdo ho psal, co si sami myslíme o světě i o sobě. No co. Nějak se s tím musíme popasovat.

Gabriel Pleska20. 8. 2023
Co jsou to sociální firmy a proč jsou důležité? Zlatá vážka ocení ty nejlepší

Co jsou to sociální firmy a proč jsou důležité? Zlatá vážka ocení ty nejlepší

Lidé s hendikepem, ať už zdravotním nebo sociálním, potřebují mnohem víc než práci. Musí dostat příležitost začlenit se do společnosti a dál se rozvíjet. Právě to umožňuje sociální podnikání. Nejinspirativnější sociální firmy letos poprvé ocení národní ceny Zlatá vážka.

Jana Divinová16. 8. 2023
Když se řekne alkohol… Dejte si do nosu Finmag newsletter

Když se řekne alkohol… Dejte si do nosu Finmag newsletter

Bylo to tak trochu kouzlo nechtěného: tenhle týden jsme se na Finmagu věnovali alkoholu v množství větším než malém. A tak mě při tvorbě dalšího newsletteru napadlo, že bychom se na to mohli podívat blíž. Slovy šéfa palírny Tōsh Distillery totiž člověk nesmí při výrobě alkoholu chlastat, ale ochutnávat. A já si myslím, že to neplatí jen pro výrobce…

Michal Hron13. 8. 2023
Trocha investičního mudrování. Lze se vůbec v té džungli vyznat?

Trocha investičního mudrování. Lze se vůbec v té džungli vyznat?

Tenhle newsletter má být o investicích, pravil mi šéf webového Finmagu. Takže mám zadání postavit se do už tak celkem dlouhé řady mudrlantů, kteří „kafrají“ o investicích. Těm přece rozumí každý. Nebo snad ne…?

Hynek Just6. 8. 2023
Bramboračka z tipů na chytré čtení. Finmag newsletter je tu

Bramboračka z tipů na chytré čtení. Finmag newsletter je tu

Tenhle Finmag newsletter vznikl netradičně týden dopředu, protože se nám náhodně sešlo několik dovolených. Navíc jsem dostal nabídku, která se neodmítá. Tak pojďme na to.

Gabriel Pleska30. 7. 2023
Bez hotovosti, či s hotovostí? Vážně je to vše, oč tu běží?

Bez hotovosti, či s hotovostí? Vážně je to vše, oč tu běží?

Česko se začátkem prázdnin doslova zavalila debata o právu na bezhotovostní platby. Až se skoro zdá, že nic jiného se neděje. Ale děje. Malicherné debaty o tom, co si jistě trh vyřeší sám, na tom nic nemění. Víc ve Finmag newsletteru.

Michal Hron23. 7. 2023
Temná budoucnost kapitalismu. Čeká nás po letech růstu strmý pád?
 29 522

Temná budoucnost kapitalismu. Čeká nás po letech růstu strmý pád?

Ukazuje se, že jeden z vůbec nejuznávanějších ekonomů Joseph Alois Schumpeter, rodák z moravské Třeště, nebyl daleko od pravdy, když světu prorokoval konec kapitalismu. Představil nám pozoruhodnou myšlenku, že výjimečně zdařilý ekonomický růst, který je s kapitalismem nerozlučně spojen, se mu paradoxně může stát osudným.

Štěpán Drábek20. 7. 2023
Jak cinknout ruletu a zkusit víc byznysplánů. Tipy na chytré čtení

Jak cinknout ruletu a zkusit víc byznysplánů. Tipy na chytré čtení

Ve Finmag newsletteru nemůžou chybět tipy na článku z projektu Podnikavé Česko, podíváme se ale i na zaručený recept, jak přelstít ruletu. A na jedno těžké čtení, na které si budete muset vyhradit opravdu hodně času.

Adam Štěpánek16. 7. 2023
Podnikání, medvědi i fotbal. Máme pro vás nový Finmag newsletter

Podnikání, medvědi i fotbal. Máme pro vás nový Finmag newsletter

Začaly prázdniny, tipy na výlety si ale budete muset přečíst jinde. My se ve Finmag newsletteru znovu zaměříme hlavně na podnikání. A trochu i na medvědy, Rusko a fotbal v Saúdské Arábii. Vlastně i ten jeden tip na výlet tady najdete.

Adam Štěpánek9. 7. 2023
2/143