Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Radka Dohnalová

Radka Dohnalová
Kontaktujte autora

Po studiu na vysoké škole v Londýně a práci v OSN nastoupila Radka Dohnalová do poradenské firmy McKinsey. Následně studovala MBA na Harvardu, kde se dostala poprvé k pojetí autentického leadershipu. Své znalosti a dovednosti převedla do praxe v podobě společnosti ATAIRU. Pomáhá jednotlivcům i organizacím na cestě k rozvoji autentického leadershipu a během strategických transformací. Je autorkou leadershipových programů u nás i v zahraničí.

Zakladatel JAD Productions: Jak uspět ve světové konkurenci

Zakladatel JAD Productions: Jak uspět ve světové konkurenci

Choreograf, režisér a producent Yemi A.D. patří mezi nejvyhledávanější tvůrce show na světě. Proslavil se například spoluprací s ikonou hudební branže Kanye Westem. Svou kariéru nastartoval v 18 letech cestou do USA, kde se věnoval studiu tance. Jaký je jeho recept na úspěch? Dozvíte se v sedmém díle Leadership Games.

21. 6. 2016
Členka představenstva ČEZ: Jak zvládnout odmítnutí

Členka představenstva ČEZ: Jak zvládnout odmítnutí

Když se nám daří, jsme plní energie a vidíme příležitosti všude kolem sebe. Co ale dělat v situaci, když nám někdo zavře dveře před nosem a nejsme schopní pokračovat dál? Jak se zachovala členka představenstva ČEZ Michaela Chaloupková, která si plánovala kariéru soudkyně? Příležitost v odmítnutí najdete v dalším díle Leadership Games.

14. 6. 2016
CEO VIGO Investments: Jak najít smysl v tom, co děláme

CEO VIGO Investments: Jak najít smysl v tom, co děláme

Hledání smyslu v tom, co děláme, není pátrání po svatém grálu. Stačí se umět zeptat. Sebe i ostatních. Pavel Řehák díky otázce PROČ vlastně dělám, co dělám? opustil rozjetou kariéru v McKinsey i post CEO v České pojišťovně, aby našel smysl v současné práci. V dalším díle Leadership Games se dozvíte, jak si v životě udělat inventuru a proč je dobré se vyptávat i kolegů.

7. 6. 2016
CEO Mary Kay: Jak být šťastný? Změňte úhel pohledu
 5 265

CEO Mary Kay: Jak být šťastný? Změňte úhel pohledu

Jsou autisté postižení, nebo geniální? Záleží na úhlu pohledu. O tom, že změna úhlu může významně ovlivnit náš pocit štěstí v osobním i pracovním životě, ví hodně Barbora Chuecos, generální ředitelka firmy Mary Kay. Proč vnímá autismus svého syna jako dar a jak podle něj řídí firmu? Odpovědi se dozvíte v dalším díle Leadership Games.

31. 5. 2016
CEO T-Mobile: Jak dělat těžká rozhodnutí

CEO T-Mobile: Jak dělat těžká rozhodnutí

Jste dva měsíce ve funkci generálního ředitele. Seznamujete se svým týmem, plánujete kroky na následující období. A najednou v neděli večer zvoní telefon a dozvídáte se, že na veřejnost unikly citlivé informace o vašich klientech. Čas běží a nikdo jiný rozhodnutí neudělá. Jak se zachováte? Návod najdete v dalším díle Leadership Games.

24. 5. 2016

Další skvělí autoři

Vojtěch Pišl

Vojtěch Pišl

Vojtěch Pišl píše a překládá o vědách, jejichž název má aspoň deset slabik, zejména pokud se točí kolem... Více

Tomáš Sedláček

Tomáš Sedláček

Je hlavní makroekonomický stratég ČSOB. Působil jako poradce prezidenta Václava Havla a v letech 2004–2005... Více

Tereza Mynářová

Tereza Mynářová

Vystudovala hospodářskou politiku a učitelství ekonomických předmětů na Vysoké škole ekonomické v Praze... Více

Josef Tětek

Josef Tětek

Ekonom s dlouhodobým zájmem o podstatu peněz a bitcoin. Brand ambassador hardwarové peněženky Trezor.... Více

CEO Sodexo: Jak předejít burnoutu?

CEO Sodexo: Jak předejít burnoutu?

Všeho moc škodí. A práce není výjimkou. Vysoké pracovní nasazení oceňují nadřízení, ale zároveň je první fází syndromu vyhoření neboli burnoutu. Jako to osobně zažila i Martina Březinová, CEO Sodexo Benefity. Jak nedat syndromu vyhoření šanci a proč není práce dobrá schovka?

17. 5. 2016
Marian Jelínek: Motivace je naše brzda i nejsilnější motor
 8 147

Marian Jelínek: Motivace je naše brzda i nejsilnější motor

Motivace a její ztráta. Velké téma současnosti. Přitom nejde o žádnou raketovou vědu. I malé děti vědí, jak na to. Nebo se snad musí do hraní nutit? Inspirujte se, jak motivovat sebe i ostatní, od Mariana Jelínka, špičkového hokejového trenéra a dlouholetého kouče Jaromíra Jágra. Co si od hokejistů můžeme vzít i do své práce?

10. 5. 2016