Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

David Bartas

David Bartas
Kontaktujte autora

Studuje mezinárodní vztahy a hospodářskou politiku na ESF a FSS MU v Brně. Pracuje jako asistent europoslance Petra Macha. Působil jako junior analytik trhu komerčních nemovitostí ve společnosti CBRE v Praze. Je autorem publikace Odcizená Evropa. Jeho texty se objevují na serverech Pravý Břeh, Roklen24, Svobodné fórum, Finmag a dalších. Když zrovna nic nepíše ani nečte, tak tráví čas během nebo crossfitem.

Ekonomie války: Náklady Ruska v Sýrii
 5 776

Ekonomie války: Náklady Ruska v Sýrii

Rusko od nástupu Vladimira Putina k moci v celém období od začátku nového tisíciletí trpělivě pracovalo na návratu do pozice jedné ze světových mocností. Důrazná obrana ruských zájmů na sousední Ukrajině a nynější angažmá v Sýrii dokazuje, že je připraveno hrát v mezinárodní politice opět jednu z hlavních rolí. Jakou za to platí cenu?

19. 11. 2015
Svobodou k lepšímu životu
 5 065

Svobodou k lepšímu životu

Posledních deset let česká ekonomika stagnovala. Sílí hlasy o ztracené dekádě. Přestali jsme dohánět Němce, naopak se na nás dotáhli Slováci a blíží se k nám Polsko. Dokonce nám utíká i postsovětské Estonsko. Co s tím? Můžou být Češi jednou stejně bohatí jako Němci?

3. 11. 2015
Odchod z EU by byl odvážný. Za ten risk ale stojí
 27 057

Odchod z EU by byl odvážný. Za ten risk ale stojí

Řekněme, že od 1. ledna 2016, tedy po dvanácti letech, vystoupíme z Evropské unie. Co se stane? Poznáme to vůbec nějak, nebo se pro nás vůbec nic nezmění? Je možné, že se staneme druhým Švýcarskem a naše ekonomika odchodem z Evropské unie ještě posílí?

20. 10. 2015