Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Stanislav Balík

Stanislav Balík
Kontaktujte autora

Doc. PhDr. Stanislav Balík, Ph.D. působí jako vedoucí Katedry politologie FSS MU a jako výkonný ředitel Centra pro studium demokracie a kultury. Autor, spoluautor a editor šesti monografií, řady článků a sborníků. 

Vědecky se specializuje na moderní českou politiku, na komunální politiku a na teorii nedemokratických režimů.

Vynořit se a nadechnout
 6 254

Vynořit se a nadechnout

Česká pravice je zasažena krizí a jistě ji na sebe aspoň zčásti sama přivolala. Opakovat to stále dokola už by ale bylo poněkud úmorné. Zajímavé teď bude, jestli dokáže najít odpověď na otázku, co dělat, aby se z krize dokázala vzpamatovat. Domníváme se, že aspoň zčásti ji najdeme v následujícím apelu čtyř osobností, který přetiskujeme v plném znění.

9. 12. 2013
Spolu a (ne)chutně

Spolu a (ne)chutně

Společné vládě sociálních demokratů s komunisty se dřív či později nevyhneme.

26. 4. 2012
Holešovští blouznivci

Holešovští blouznivci

Po dlouhé době se u nás neprotestuje proti konkrétním nešvarům, ale proti celému systému, proti uplynulým dvaceti letům. Na prvomájové mítinky komunistů, na nichž se vlastně mluvívá o podobných věcech jako minulý týden na náměstí několika měst, jsme si zvykli jako na úsměvný folklór kdesi na úrovni vynášení smrtky. Teď se ale potkáváme s něčím novým, nebezpečnějším. Právě proto bychom neměli nedávné a možná budoucí protesty přecházet mlčením.

28. 3. 2012