Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Petr Borkovec

Jak zajistit kvalitu

Jak zajistit kvalitu

„Finanční poradenství je prezentováno jako cesta k rychlému zbohatnutí. Vede to jednak k vytváření provizně motivovaných portfolií, ale také k přijímání velkého množství nekvalitních lidí do systému,“ tvrdí Petr Borkovec, hlavní školitel finančně-poradenské společnosti Partners.

17. 12. 2008
OVB a kvalita trhu
 9 002

OVB a kvalita trhu

Všichni vědí, že OVB nemá a nikdy nemělo žádného analytika. Jak tedy největší česká poradenská firma vybírá nové produkty do portfolia? Amcico dostalo svoji životní pojistku do prodeje v OVB s provizí neuvěřitelných 190 % ročního pojistného. Česká pojišťovna od 1. ledna 2008 zvedla provize pro OVB za Profi Invest až na 195 % ročního pojistného. Jak je možné, že poradce neudivují rostoucí provize a nižší čísla, která modelují klientům? Uvědomují si, jak nevýhodné produkty jim jejich firma podsouvá a co to znamená pro jejich profesní budoucnost?

25. 3. 2008
Hypotéka a časová hodnota peněz

Hypotéka a časová hodnota peněz

V pokračování článku Správná hypotéka provedeme pátou fázi srovnání. V této poslední fázi všechny kroky zopakujeme a v každém kroku přepočítáme o vliv časové hodnoty peněz (ČHP), tedy vliv v čase klesající hodnoty splátek hypotéky, pojistného, investic i přijatých plnění a zisků.

12. 12. 2007
Správná hypotéka

Správná hypotéka

Jakou hypotéku vybrat a do jakého konceptu ji zasadit? Tuto otázku řeší nejen mnoho klientů, ale zejména finančních poradců, kteří chtějí najít pro klienta tu nejvhodnější cestu pro financování jejich bydlení.

10. 10. 2007