Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Ondřej Hrubý

Ondřej Hrubý
Kontaktujte autora

Působí v oblasti informatiky, projektového řízení a procesních konzultací. Spolupracoval s mnoha světovými i místními poradenskými firmami, mimo jiné Logica, Indra, Marbes Consulting, Centire. Působil v tutorském týmu Open University v České republice, kde se podílel na výuce managerů, pracujících u mnoha významných českých i světových společností. Vystudoval Strojní a ekonomickou fakultu Západočeské univerzity a získal diplom v managementu na Open University v České republice. Kontaktovat ho můžete na adrese: hruby.ondrej@seznam.cz.

Volte toho, koho znáte! Jenže co když nikoho z nich neznám? Demokracie o berlích

Volte toho, koho znáte! Jenže co když nikoho z nich neznám? Demokracie o berlích

Už první demokracie, ta řecká, měla mouchy. A to šlo o relativně malé státy, kde volební právo nebylo pro každého a lidé své politiky znali osobně nebo nejdál z doslechu. Jak to asi může fungovat dnes, kdy má volební právo i ten, kdo se o věci okolo sebe vůbec nezajímá, a kdy svého politika osobně neznáte ani vy, ani vaši příbuzní či známí a ani známí vašich známých? Zato ho perfektně znáte z jeho „správné“ mediální stránky. A média, jak asi víte, dokážou z kostky vykouzlit kouli a z bílého černé nebo šedivé…

19. 8. 2011
De(sta)bilita

De(sta)bilita

Ze všech stran je z médií slyšet o záchranných balíčcích. Řecko, Irsko, Portugalsko, možná i Španělsko jsou země, které je třeba zachraňovat, a to obrovskými částkami z rozpočtů jiných zemí. Komu je pomoc ve skutečnosti určena? Neposlouchejte argumenty připravené na míru masivní kampani! Myšlení přece nic nestojí a stačí selský rozum a kupecké počty, abyste přišli na to, že něco není v pořádku.

27. 7. 2011