Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Kateřina Palková

Kateřina Palková
Kontaktujte autora

Maturovala na Chesapeake High School, Maryland, USA. Vystudovala VŠE v Praze a v roce 2007 končí MBA na BIBS/Nottingham Trent University. V letech 1999–2001 řídila odbor vnějších vztahů Komise pro cenné papíry. Od roku 2001 pracovala v Pioneer Investments jako projektová manažerka v týmu pro expanzi do zemí střední a východní Evropy (Chorvatsko, Bulharsko a Turecko), v roce 2003 se stala obchodní a marketingovou ředitelkou pro Českou a Slovenskou republiku. Byla aktivní členkou etické komise AFAM a AKAT. V letech 2007–2013 výkonná ředitelka a předsedkyně představenstva finančně poradenské společnosti Partners, která je vydavatelem Finmag.

Na dědictví nemůžete prodělat

Na dědictví nemůžete prodělat

„Včera mi zemřel otec. V podstatě jsem ho neznala, vychovávala mě máma,“ napsala devětatřicetiletá Blanka do poradny. „Nikdy o něm nemluvila hezky. Maminka už je bohužel po smrti, sourozence nemám, alespoň o žádných nevím. Bojím se, že otec po sobě nechal jen dluhy. Kdyby to byla pravda, musím jeho dluhy opravdu splácet?“

30. 11. 2007
Nebezpečně bezpečné vztahy

Nebezpečně bezpečné vztahy

Hypoteční boom u nás pokračuje navzdory rostoucím úrokovým sazbám. Jsou toho plné noviny, potvrzují to statistiky hypotečních bank. Novináři se v poslední době mnohokrát ptali odborníků, jestli i u nás může dojít k hypoteční krizi podobné té, která probíhá ve Spojených státech. Nemůže. Trh jako celek je bezpečný. To ovšem neznamená, že katastrofický scénář nemůže postihnout jednotlivce. Může. A mnohé zcela jistě postihne.

19. 10. 2007