Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Jan Svatoš

Jan Svatoš
Kontaktujte autora

Vystudoval fotografii na FAMU a žurnalistiku na FSV Univerzity Karlovy. V roce 2010 natočil v severní Keni dokument Africa obscura, za který získal ocenění na mezinárodních festivalech TOURFILM a EKOFILM. Film vznikl v koprodukci s Českou televizí. Své články pravidelně publikuje v týdeníku EURO, v Mladé Frontě, v časopise Xantypa nebo na portálu Rozvojovka.cz. Dlouhodobě spolupracuje s organizací Člověk v tísni a další organizacemi v zahraničí (Kenya Wildlife Service, Safari Museum v USA nebo festival NaturVision). Je uměleckým ředitelem mezinárodního festivalu DOTEKY AFRIKY.

Umění jako monkey business

Umění jako monkey business

Byli byste ochotni utratit za abstraktní malbu 41 milionů dolarů? A kdyby byl autorem obrazu osel? Zapomeňte na Kupku i Picassa, v aukčních síních a světových galeriích vzrůstá poptávka po uměleckých dílech vytvářených klokany, veverkami či orangutany…

5. 9. 2012
Jak se do lesa volá…

Jak se do lesa volá…

Katastrofická sucha ve východní Africe většina světových médií dává do souvislosti s klimatickými změnami. Úmrtí laureátky Nobelovy ceny míru Wangari Maathaiové znovu připomnělo, jak důležitou roli v této otázce sehrávají stromy a proč by se na ně ani v budoucnu nemělo zapomínat.

2. 11. 2011