Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Alexander Tomský

Alexander Tomský
Kontaktujte autora

Konzervativec. Nakladatel a sociolog.

Nespokojená demokracie?

Nespokojená demokracie?

Demokracie nemá ideologii. Demokracie je technologie, mechanismus na dosahování kompromisu. Snaha podřídit ji univerzální ideologii podrývá národní stát, jedinou suverénní politickou obec schopnou si sama vládnout.

21. 10. 2014
Velká Británie: Konec impéria?

Velká Británie: Konec impéria?

Do skotského plebiscitu za nezávislost, nesouhlasní říkají odtržení, zbývá jen pár dní a navzdory nadšeným prázdninovým oslavám a festivalům staronové národnosti, jež příchod nemilosrdného podzimu ukončil, ztratili odpůrci vedení a síly jsou vyrovnané.

11. 9. 2014
Economia perennis

Economia perennis

Evropu obchází strašidlo deflace čili politika státních škrtů a úspor a následný pád do recese. Jediným anglickým slovem austerity. A hledá se viník. Německo, euro, Evropská centrální banka, absence fiskální unie, luteránská přísnost dcery pastora Angely Merkelové a v neposlední řadě i chybná ekonomická teorie, jež nedovolí stimulovat ekonomiku.

3. 7. 2013
Německá krize ekonomů a rozpolcený národ

Německá krize ekonomů a rozpolcený národ

Když se německá kancléřka vrátila z posledního summitu eurozóny, bylo jen otázkou času, kdy se strhne bouře a zda zasáhne německou vládnoucí elitu a její eurointegrační konsenzus. Poprvé to totiž vypadalo, že byla zatlačena triumvirátem Francie, Itálie a Španělska do kouta a záchranu eurozóny už neřídí podle svých, německých pravidel.

6. 9. 2012