Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Petr Šimčák

Jak léčit (n)emoce investorů

Jak léčit (n)emoce investorů

Investoři a poradci se ptají: Kdy skončí krize? Prodělal jsem, mám prodat? Mám přestat s pravidelnou investicí? Mám volné peníze, mám investovat již nyní? Relevantní jsou i úvahy o krátkodobých příležitostech a samozřejmostí je hledání dlouhodobé strategie, která ochrání portfolia v budoucnu. Tato témata byla předmětem příspěvku autora ze společnosti Pioneer Investments na nedávné konferenci společnosti Partners Financial Services, a.s..

29. 6. 2009
Inflace informací

Inflace informací

Často slýchám žádosti o informace k aktuální situaci na trzích. Jen těžko byste hledali dostupnější a levnější komoditu než informace o trzích! Mají totiž pro investiční rozhodnutí nulovou hodnotu. Proto jsou zadarmo. Podezírám tudíž zájemce, že ve skutečnosti chtějí zaručené tipy, co koupit a co prodat. I těchto informací je nadbytek. Nejenže jsou bezcenné, ale navíc i nebezpečné.

20. 5. 2008
Téma: Fondy fondů

Téma: Fondy fondů

Kvalitních správců najdeme na trhu desítky, možná stovky, a fondů dnes již desetitisíce. I špičkový správce má ve svém portfoliu nadprůměrné i podprůměrné produkty, na trh stále uvádí nové produkty a čas od času trpí odchodem špičkových portfolio manažerů. Přitom cílem každého investora je mít to nejlepší možné portfolio.

5. 10. 2007